MIHAILO JANKOVIĆ: Organsko voće na 114 hektara na jugu Srbije

Mi smo lider na tržištu regiona bivše Jugoslavije u domenu sokova, sa regionalnim učešćem od 22 odsto, a svoje proizvode plasiramo i u 60 zemalja, na pet kontinenata. Dugoročno smo usmereni na razvoj proizvodnje organske hrane i želimo da u sledećih 20 godina plasiramo proizvode u preko 100 zemalja sveta

Mihailo Janković

Trenutno u grupi imamo 30 brendova sa 743 individualna proizvoda, u četiri kategorije: hrana, sokovi, voda i alkoholna pića. Ali, u skladu sa našim sloganom “Nije svejedno”, želimo još bolje rezultate. Dugoročno smo usmereni na razvoj proizvodnje organske hrane, kaže u razgovoru za Magazin Biznis Mihailo Janković, generalni direktor Nektar grupe.

Za 2019. godinu naš sagovornik najavljuje podizanje zasada organskog voća na površini od 114 hektara u okolini Vladičinog Hana, koji će biti najveći u Srbiji. Uz to, upravo krajem 2018. godine završavaju prvi projekat džoint venčer (joint venture) sa Global Seedom, a to je fabrika organske hrane u Bačkoj Palanci.

• Gde sve plasirate proizvode Nektara?

– Nektar grupa (pod tim podrazumevamo Nektar u Srbiji, Hebu i Fruktal) generiše 30 odsto svojih prihoda od izvoza, a konsolidovani prihodi prošle godine iznosili su 107 miliona evra. Mi jesmo lider na tržištu regiona bivše Jugoslavije u domenu sokova, sa regionalnim učešćem od 22 odsto ali svoje proizvode plasiramo i u preko 60 zemalja i to na pet kontinenata. I tu imamo velike planove – želimo da u sledećih 20 godina dođemo do plasmana svojih proizvoda u više od 100 zemalja sveta. Tada bi, po našim ambicioznim planovima, trebalo da dostignemo i 500 miliona prihoda i da budemo značajan globalni proizvođač zdrave hrane.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • ZNAČAJ UPOTREBE MASOVNIH PODATAKA BIG DATA: Digitalno rešenje za poslovanje budućnosti – Vip Mobility Insights
  • ŠTA DONOSI NACRT ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA: Ukida se postupak javne nabavke male vrednosti
  • IZ BANKARSKOG UGLA: Stanje i perspektive srpskog finansijskog tržišta
  • ANN-KATHRIN HENTSCHEL, VOĐA PROJEKTA NEMAČKE RAZVOJNE SARADNJE „REFORMA SREDNJEG STRUČNOG OBRAZOVANJA“: Kako je i zašto Nemačka pomogla Srbiji u dualnom obrazovanju
  • ISKOSA GLEDANO: Novinarstvo iz obdaništa
  • TV SLIKE I PRILIKE: Sve ima svoj kraj i novi početak
  • EKSPERTI KOMPANIJE KASPERSKY LAB UPOZORAVAJU: Sajber napadi postaju još opasniji u 2019. godini
  • POSLOVNA SAZNANJA: Da godina Nova, bude bolja nego ova
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2019.
Podelite ovaj tekst: