MIHALIS ORFANUDAKIS, PEPSICO: Nastavljamo da investiramo u srpsko tržište

Kad god se menja kupovna moć potrošača, kompanije moraju da budu fleksibilne i dovoljno osetljive na probleme, da bi ponudile zadovoljavajuće proizvode visokog kvaliteta, koje potrošači zaista mogu i žele da kupe. Zato i trenutni uslovi na tržištu za nas predstavljaju izazov

Mihalis Orfanudakis

Međunarodna korporacija Pepsi- Co kupila je srpski Marbo Produkt u avgustu 2008. godine i zahvaljujući ovoj značajnoj investiciji ušla na srpsko tržište. Kako je vreme pokazalo, sama akvizicija bila je značajna i za Marbo i za PepsiCo: unapređena je proizvodnja u Bačkom Magliću (u blizini Novog Sada) i investirano 20 miliona evra u novu proizvodnu liniju Chipsy proizvoda od krompira, velikih kapaciteta, kao i u izgradnju modernog postrojenja za tretiranje otpadnih voda, sa ciljem unapređenja zaštite životne sredine. Ipak, kako kaže Mihalis Orfanudakis, komercijalni direktor za zapadni Balkan kompanije PepsiCo, najznačajnija investicija je ulaganje u ljude:

– Na osnovu čvrsto postavljenih temelja na polju ljudskih resursa, koji su postojali u kompaniji Marbo i pre PepsiCo akvizicije, zatim kroz neprestane obuke i kroz razmenu najboljih praktičnih iskustava i regrutovanja izuzetno talentovanih ljudi, stvorili smo organizaciju svetskog ranga na koju smo veoma ponosni. Uzimajući u obzir okruženje u kojem poslujemo, poslovni rezultati su zaista zadovoljavajući. Ali, s obzirom na to da smo uspeli da unapredimo sposobnosti naših ljudi, očekujemo još uspešniji prodor na tržištu – kaže Orfanudakis.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: