MIODRAG KVRGIĆ, MERKUR OSIGURANJE: Bez poreskih olakšica nemoguć brz razvoj životnog osiguranja

Merkur osiguranje prvi put ove godine u Srbiji poslovalo sa dobitkom, a očekuje se da tržišno učešće bude pet odsto. Potreban je ubrzan razvoj životnog osiguranja, jer u tom slučaju pojedinac preuzima ekonomsku odgovornost za budućnost, a ulaganja predstavljaju najkvalitetniji oblik dugoročnih izvora finansiranja

Miodrag Kvrgić

U kriznim uslovima poslovanja u našoj zemlji u toku 2012. godine Merkur osiguranje je uspelo da ostvari poslovne ciljeve koje su definisali za ovu godinu – dalje jačanje tržišne pozicije i ostvarivanje brejk-ivn (breakeven) prelomne tačke u poslovanju, odnosno prvi put su ostvarili pozitivan poslovni rezultat i poslovali sa dobitkom. Očekujemo da se, kada budu objavljeni rezultati poslovanja osiguravajućih društava u Srbiji, potvrdi da je tržišno učešće Merkur osiguranja pet odsto, čime smo veoma zadovoljni. Biznis planom iz 2007. godine, kada je Merkur osiguranje počelo da radom u Srbiji, planirano je ostvarivanje prihoda nakon pet godina poslovanja i to smo uspeli da realizujemo, sa ponosom ističe Miodrag Kvrgić, direktor Merkur osiguranja u Srbiji, u razgovoru za Magazin Biznis.
Procenjuje se da će Merkur osiguranje u 2012. godini ostvariti premiju u visini od 602 miliona dinara, što predstavlja povećanje, u odnosu na 2011. godinu, za 26 odsto.

U Austriji, Merkur je najstarije osiguravajuće društvo osnovano 1798. godine i najbolje poslovne rezultate ostvaruje u zdravstvenom osiguranju. U tom segmentu, Merkur Versicherung ima tržišno učešće od skoro 20 odsto i jedna je od tri najveće osiguravajuće kompanije u zdravstvenom osiguranju. Po rečima našeg sagovornika, poslovna 2012. godina je prema ostvarenim rezultatima, jedna od najboljih u poslednjih dvadeset godina poslovanja.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: