OTVORENA SKI SEZONA NA KOPAONIKU

Kopaonik je do pre samo tri godine bio skupa destinacija sa lošim smeštajem i lošom uslugom, a sada je smeštaj na Kopaoniku 20 do 30 odsto jeftiniji u odnosu na komparativne ski centre u Evropi, dok je hotel Anđela jedan od najjeftinijih u svojoj kategoriji – kaže Nikola Avram, direktor MK Mountin Risorta

Ovogodišnja manifestacija Ski Opening Kopaonik privukla je 8. decembra nekoliko hiljada ljubitelja skijanja i dobre zabave na najpopularnije srpsko skijalište. Uloženi napori i velika finansijska ulaganja lidera hotelske ponude MK Mountin Resorta i JP Skijališta Srbije, isplatila su se, sudeći po odličnoj poseti na otvaranju sezone. Prvog dana četvorodnevne manifestacije Ski Opening Kopaonik na stazi je bilo oko 1.000 skijaša, dok je za vikend došlo oko osam hiljada posetilaca.

– Nijedno skijalište u regionu ne može da se poredi sa Kopaonikom koji je regionalni lider, kako u ponudi hotelskih usluga, tako i u ponudi ski staza, pa se u sledećih nekoliko godina sa pravom očekuje da će Kopaonik postati ne samo regionalni lider, već i značajno skijalište na mapi Evrope, rekao je direktor MK Mountin Risorta Nikola Avram. Navodeći da je Kopaonik pre samo tri godine bio skupa destinacija sa lošim smeštajem i lošom uslugom, Avram je objasnio da je smeštaj na Kopaoniku danas 20 do 30 odsto jeftiniji u odnosu na komparativne ski centre u Evropi, a hotel Anđela je jedan od najjeftinijih u svojoj kategoriji. O velikom interesovanju govori i podatak da su svi smeštajni kapaciteti u hotelu Grand rasprodati do 20. januara, a broj prodatih aranžmana za februar i mart veći je za 15 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Govoreći o posledicama požara u kome je hotel Grand ove godine oštećen, Avram je rekao da je za samo četiri meseca renovirano više od 8.000 kvadratnih metara. U hotelu Grand su sanirana sva nastala oštećenja i izgrađeno je 12 novih, luksuznih apartmana, a novina je i spoljni bazen sa temperaturom vode od 38 stepeni Celzijusa i toplom vezom sa zatvorenim bazenom.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: