AFRODITE MODE COLLECTION: Наследници спремни за нове изазове

Познати модни бренд покренули су Афродита Бајић и њен супруг Милан Бајић још 1989. године, а прва ревија одржана је 1995. Данас компанија запошљава 106 радника и производи око 6.000 комада одеће месечно, уз годишњи промет од 143 милиона динара. У посао су се у последњих неколико година укључили и син и ћерка, па је ова фирма постала прави пример успешног породичног бизниса

afroditeСвуда на Западу препозната је вредност породичног бизниса и према таквим компанијама постоји посебан респект. Сматра се да су то фирме на дуге стазе, које имају будућност и у којима се здраво ради. Зато смо и ми одлучили да недавно учествујемо на Адижесовом семинару који се бави професионалном припремом за другу генерацију. Мислимо да су наши наследници апсолутно спремни да наставе посао, имају веома квалитетно знање и из дана у дан примећујемо да су све јачи!

Овако Афродита Бајић, која је са својим супругом Миланом још 1989. године поставила темеље данас познатог модног бренда, АМС – Afrodite mode collection (АМЦ), објашњава у ком смеру се креће једна од најзначајнијих компанија у српској текстилној индустрији.

Приликом посете екипе Економетра погону у Земуну, наша саговорница нам је рекла да постоји школа која заговара ангажовање професионалног менаџера са стране, који би водио фирму док би чланови породице били само власници, али да ће за сада организациона структура ипак остати непромењена. Уз супруга на позицији генералног директора и ње на месту заменика, у менаџмент су недавно укључени и син Бранислав и ћерка Маријана, док трећи наследник – син Александар управо завршава другу годину Економског факултета.

– Нисмо правили посебан план и стратегију да деца уђу у породични бизнис. То се десило природно јер су одрастали у таквом окружењу, иако је одређена жеља свакако постојала. Ћерка је од почетка волела овај посао и свидео јој се, за разлику од старијег сина који није био заинтересован. Он се бавио спортовима, био је добар ученик, али страст је више показивао у музици – каже Афродита Бајић.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: