УСПЕШНИ БИЗНИС: Ручно производи женску обућу

Данијела Бишкуп производи у својим малим погонима 2.500 пари ципела, сандала, чизама. Стални купци су велика предност, а квалитет, висока естетика и плаћање на одложено привлаче жене које препознају удобну обућу

rucno-pravi-obucuНишта не може заменити задовољство које има сваки човек кад оствари свој сан из ране младости – да ради посао који воли и који му обезбеђује материјалну егзистенцију. Управо то се догодило Данијели Бишкуп, четрдесеттрогодишњој дизајнерки женске обуће из Београда, која истовремено своја креативна остварења реализује у ручној производњи. Одмах да подсетимо и на чињеницу да је мало креаторки ове врсте обуће у нашој земљи, а посебно су ретке оне које их ручно производе.

Саговорница Економетра, Данијела Бишкуп, зна једино Лидију Јовановић која се бави истим послом. Утолико пре Данијела Бишкуп заслужује дужну пажњу, јер је већ дванаест година у овом бизнису који јој причињава велико задовољство и који, како истиче, не би мењала за било који други, упркос сложеним обавезама, јер процес рада, у оваквој специфичној производњи, захтева пуну посвећеност и преданост. У браку је са продуцентом Миодрагом Перишићем и има шестогодишњег сина Игора.

Дефинитивно се опредељујући за ручну производњу обуће, Данијела Бишкуп је пре девет година регистровала сопствену фирму „Идентити плус“, запослила седам радница које кроје и шију обућу по њеним дизајнерским замислима. Све је од праве коже, осим ђона, који може бити или од коже, или од гуме, односно неког другог вештачког материјала.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: