NIKOLA AVRAM, MK MOUNTAIN RESORT: Dalmatinac u biznisu na vrhu Kopaonika

Napravili smo preokret: od Kopaonika kao skupe destinacije sa lošom uslugom, dobili smo destinaciju umerenih cena i kvalitetne usluge. Naši hoteli su ove sezone predstavljali pravi odnos kvaliteta i cene, ako ih uporedimo sa glavnim konkurentima u regionu

Nikola Avram

Za godinu i po dana koliko je na čelu MK Mountain Resorta, Nikola Avram je primenio dve osnovne zakonitosti kojima se privlače gosti: poboljšao je uslugu i spustio cene u najvećem skijalištu na Balkanu, na Kopaoniku. Rezultat: broj gostiju veći gotovo za trećinu, isto toliko povećani i prihodi, smanjeni rashodi, Crnogorci, posle Srba, drugi gosti po brojnosti na Kopaoniku, Rusi treći a pristizali su čarterima iz Moskve do Niša, stigli Rumuni i Slovenci. I to za početak. Jer u nastavku, treba da stignu i sportske ekipe iz Kine, u pripremi je jedinstveni trening centar za preko 30 zemalja sa Bliskog istoka a u dalju rekonstrukciju Konaka i Granda samo ove godine biće uloženo do 2,5 miliona evra. Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe je, verovatno, zadovoljan svojim glavnim menadžerom u hotelijerstvu koji se sada prvi put oprobao u planinskom turizmu.

Nikola Avram u razgovoru za Magazin Biznis kaže da su finansijski rezultati prošle zimske turističke sezone iznad očekivanja:

– Po završetku zimske sezone zabeležili smo 70.000 noćenja, što je za preko 30 odsto više u odnosu na prošlogodišnju ski sezonu. Očekivani rezultati su premašeni, a uzlazni trend posećenosti se nastavlja i tokom prolećnih meseci. Sa finansijskog aspekta, za nas je najvažniji primetan rast neto prihoda, za više od 30 odsto u odnosu na proteklu sezonu, a ujedno smo smanjili rashode za tri procenta, što je svakako odraz bolje efikasnosti u poslovanju i kvalitetnije usluge u svim segmentima naše ponude. To ujedno karakteriše poslovanje MK Grupe u svim njenim kompanijama.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: