НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У СЕКТОРУ ФИНАНСИЈА: Сајт за осам минута

Сосијете женерал банка клијентима, власницима малих и микро фирми омогућила да користе ПИМ платформу преко које бесплатно сами праве сајт и истовремено га користе као ПОС терминал за картичарске трансакције, јер је део њихове онлајн услуге Е-комерц

Филип Караичић, директор операција Квантокса

Некада је важило – ако нешто није забележила телевизија догађај се није збио. Данас се ово правило односи на онлајн свет. Узалуд најбољи могући производ или услуга, ако компанија нема сајт, не комуницира са купцима преко веб адресе, нема налог на друштвеним мрежама. Са друге стране, како доћи до квалитетног сајта? Како пронаћи поузданог веб дизајнера, програмера; да ли ће знати да направе оно што одређена делатност тражи за пословање у виртуелном свету? Колико је сигуран за онлајн трансакције? Колико кошта одржавање?

Током 13 година рада на озбиљним софтверским решењима, фирми Квантокс (Quantox) често су стизали упити за израду једноставних сајтова, од стране малих и микро предузећа. Иако се тиме не баве, прошле године дошли су на идеју да понуде једно такво, универзално решење. Осмислили су ПИМ – Пословну интернет мрежу намењену управо онима који не поседују високо технолошко знање, баве се малим бизнисом и желе сајт за своју робу.

Ова, аутентично српска платформа омогућава све то у неколико корака. Потребно је осам минута и свако може уз помоћ шаблона да направи сам сајт. Толико је времена утрошио Филип Караичић, директор операција у Квантоксу, приликом усменог образлагања начина рада платформе менаџменту Сосијете женерал банке, пролетос. Да ово заиста функционише потврђује то да су у септембру потписали уговор о сарадњи. Ових дана интензивно промовишу сада заједнички пројекат. Са истим циљем – да технологију што више учине доступном свима и олакшају пословање.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СТО MИЛИOНA ДИНАРА ЗA ЖEНСКE ИНOВAЦИOНE ИДEJE: Нeмojтe чeкaти дa други дoнeсу oдлуку умeстo вaс
  • ПРВА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ФИЛАНТРОПИЈИ: Донације се убудуће очекују од грађана и фондација
  • ОДРЖАНИ ДРУГИ СРПСКИ ДАНИ ОСИГУРАЊА У АРАНЂЕЛОВЦУ: И даље неискоришћен потенцијал за раст
  • О ТАЈНАМА УСПEХА СВEТСКИХ МИЛИOНEРА И БИЗНИСМEНА: Три кључне ствари за успех
  • Следећи број Економетра излази 5. фебруара 2019.
Podelite ovaj tekst: