НИШКИ ИНФОРМАТИЧАРИ БРИНУ О БЕЗБЕДНОМ ПОСЛОВАЊУ ПРЕКО ИНТЕРНЕТА: Није ни сањао да ће постати партнер Мајкрософта

Уз добру едукацију и јаку жељу да самостално учи и напредује, свако може да покрене интернет бизнис, сматра један од најуспешнијих нишких стручњака на пољу информационих технологија, Ненад Младеновић, који је храбро запловио у воде ИТ предузетништва

Ненад Младеновић

Млади ИТ стручњак Ненад Младеновић из Ниша одувек је желео да буде другачији, да проналази једноставнија и флексибилнија решења за проблеме у интернет индустрији. У ИТ индустрију ушао је са шеснаест година, када је из своје собе развијао прве сервисе за безбедност и покренуо фриленсер сајт који пружа хостинг услуге на мало другачији начин. Ни сам није веровао да ће за неколико година да достигне ниво вредан поштовања, а свакако није слутио да ће да постане партнер светске компаније Мајкрософт, као и многих других компанија из те индустрије.

По дипломи је грађевински техничар за високоградњу, али тај посао никада није радио. Већ на самом почетку, каже, спознао је да је интернет пословање будућност и одлучио је да крене на тај пут пун неизвесности. У почетку је имао успоне и падове, али није одустајао, јер је имао јасан циљ коме тежи. Из дана у дан је напредовао, а онда је регистровао фирму „Хостингбај“ („HostingBuY“) која се из некадашње мале собе сели у закупљени канцеларијски простор, запошљава осморо младих ИТ стручњака, сарађује са педесетак фирми у земљи и иностранству, планира да се развија и да до краја 2019. године запосли још осам до десет младих. Као један од највећих успеха свог пословања, Младеновић истиче отварање представништва компаније за азијско тржиште са седиштем у Хонг Конгу.

– Имамо планове за много озбиљније послове у ИТ индустрији, зато што ту има много потенцијала, како за компаније које се тиме баве, тако и за фирме, потенцијалне кориснике њихових услуга. Запошљавамо младе стручњаке, при чему нам није пресудно њихово формално образовање, већ су нам потребни људи који желе да уче, усавршавају се и стално раде на себи.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФОНДАЦИЈА „РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ” ОСНОВАНА ПРЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА: 10 година и 100.000 .RS домена
  • ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ПРОМЕНЕ ПОНАШАЊА ПОТРОШАЧА: Будите спремни да пружите услугe пoтрoшaчу 21. вeкa
  • НОВИ АЛАТИ ЗА МОДЕРНО ПОСЛОВАЊЕ: ”Oблaк” oтвaрa врaтa зa кoja мaлa прeдузeћa нису имaла кључ
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАН „ПОСЛОВНИ ФОРУМ „WB EDIF 2018“: За МСП западног Балкана 650 милиона евра
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (3): Зачетници франшизинга
  • Следећи број Економетра излази 4. септембра 2018.
Podelite ovaj tekst: