ЕТНО ДОМАЋИНСТВО МИЛЕНКОВИЋ: И ловачки дом, и етно оаза

Страствени ловац Звонко Миленковић, са својом породицом саградио етно домаћинство у нетакнутој природи надомак Деспотовца у месту Вуковац, после повратка из Шведске где су били на привременом раду. Гости долазе из читавог света, а у плану је даљи развој ловног туризма

Породица Миленковић ужива у послу за који се определила: Звонко, Слађана и њихов син Стефан

Километар и по од асфалтираног пута, у ловиштима Деспота Стефана Лазаревића, у селу Пањевац близу Деспотовца, смештено је етно домаћинство Миленковић. На свега осам километара од Деспотовца, недалеко од манастира Манасије и бројних других туристичких знаменитости, породица Миленковић – Звонко, његова супруга Слађана и син Стефан, дочекују госте из целог света. Осим ресторана, поседују и седам апартмана са 21 лежајем. Смештај је за предстојеће лето готово потпуно попуњен.

– Ко једном дође код нас постаје стални гост. Долазе нам људи из Београда, Новог Сада, често и пословни људи, заправо сви они који траже бег од града и одмор
у нетакнутој природи. Током овог лета ће нам долазити углавном странци – Пољаци, Аустријанци, Руси, Кинези, пошто смештај нудимо преко платформе Booking. Веома смо задовољни јер је већ доста добро попуњено иако је ово тек друга сезона да смештај нудимо преко те платформе – каже домаћин Звонко Миленковић који се хвали и чињеницом да им је у посети недавно било око десетак бајкера из Немачке, „Анђели пакла“, који су имали сусрете у Јагодини.

Слађана гостима спрема домаће ђаконије. Углавном им нуди ноћење са доручком, али се гости када дођу често одлучују да ту и ручају и вечерају. Разуме се – нуди се само домаћа кухиња. Миленковићи сами узгајају свиње, овце, јагњад, имају башту, чак и пољопривредну механизацију. Од локалних сељака набављају намирнице које они немају: сиреве, сухомеснате производе и месне прерађевине.

– Спремам им искључиво домаћу храну и нудимо много јела. Поховала сам им чак и коприву, изненаде се а коментари су обично позитивни – каже Слађана која је и екипу Економетра богато угостила.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФОНДАЦИЈА „РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ” ОСНОВАНА ПРЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА: 10 година и 100.000 .RS домена
  • ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ПРОМЕНЕ ПОНАШАЊА ПОТРОШАЧА: Будите спремни да пружите услугe пoтрoшaчу 21. вeкa
  • НОВИ АЛАТИ ЗА МОДЕРНО ПОСЛОВАЊЕ: ”Oблaк” oтвaрa врaтa зa кoja мaлa прeдузeћa нису имaла кључ
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАН „ПОСЛОВНИ ФОРУМ „WB EDIF 2018“: За МСП западног Балкана 650 милиона евра
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (3): Зачетници франшизинга
  • Следећи број Економетра излази 4. септембра 2018.
Podelite ovaj tekst: