СУЗАНА МИЛИЈАШЕВИЋ ЂУРИЋ: Од интернет маркетинга до ситног штепа

Креативна Суботичанка, економиста по образовању, још 1997. године је основала прву маркетиншку агенцију а касније, када је почео продор интернета, схватила је да се оглашавање сели у виртуелни свет. Сада има фирму која се тиме успешно бави, а уз то је основала удружење „Мала радионица“ где настају занимљиве дечје играчке и приче

Сузана Милијашевић Ђурић

Од тренутка када је изашла са Економског факултета у Суботици са дипломом маркетинг менаџера, Сузана Милијашевић Ђурић је у приватничким водама. Почело је 1997. године када је са три колегинице основала прву маркетиншку агенцију, у време када су приватне фирме правиле прве кораке, а сектор оглашавања био у повоју. У маркетиншкој агенцији провела је 15 година, у међувремену је магистрирала у струци за коју схвата да се мења и да почиње да се креће новим путевима. Оглашавање се сели у виртуелни свет, а са њим своје пословање премешта и Сузана Милијашевић Ђурић.

– Мој став је био да је интернет – маркетинг будућности, објашњава за Економетар како је постала „фриленсер“ који је пре две године око себе окупио екипу младих људи специјализованих за стратешко састављање дигиталног маркетинга, наводи Сузана Милијашевић Ђурић.

За све оне који се нису родили са компјутерима, термин „стратешко састављање дигиталног маркетинга“ несавладив је склоп значења. Ипак, наша саговорница то једноставно објашњава:

– У неком моменту економија је дошла до тачке да није довољно оно што се некада сматрало маркетинг садржајем. Навешћу као пример само веб сајт, који праве углавном инжењери, програмери, технички оријентисани стручњаци. Они су способни да направе изглед веб сајта какав год странка пожели, али онда траже од клијента да га он испуни садржајем јер „дивелопмент“ тимови за то немају ни знања ни стрпљења ни ресурса.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФОНДАЦИЈА „РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ” ОСНОВАНА ПРЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА: 10 година и 100.000 .RS домена
  • ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ПРОМЕНЕ ПОНАШАЊА ПОТРОШАЧА: Будите спремни да пружите услугe пoтрoшaчу 21. вeкa
  • НОВИ АЛАТИ ЗА МОДЕРНО ПОСЛОВАЊЕ: ”Oблaк” oтвaрa врaтa зa кoja мaлa прeдузeћa нису имaла кључ
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАН „ПОСЛОВНИ ФОРУМ „WB EDIF 2018“: За МСП западног Балкана 650 милиона евра
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (3): Зачетници франшизинга
  • Следећи број Економетра излази 4. септембра 2018.
Podelite ovaj tekst: