ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ДУХ НИШКЕ ПОРОДИЦЕ СТОМАТОЛОГА РАДОЈИЧИЋ: Они не знају шта је слободно време

Сложни и вредни у ординацијама, у воћњаку, винограду, салону аутомобила, ресторану. Један од највећих пословних потеза Радојичића је куповина култног нишког хотела „Парк“ у којем ће бити места за око сто нових радника. Популарни доктор Божа један је од првих приватних стоматолога у Југославији. И сада, у 76. години, ради од јутра до мрака

Породица Радојичић без најстаријих чланова – Божидара и Данице

Кратко речено, они су посвећени послу до последње капи зноја, било да раде у својим стоматолошким ординацијама, у воћњаку, винограду, салону и сервису аутомобила, сервису стоматолошке опреме или у хотелу. Позната нишка породица стоматолога Радојичић развија свој предузетнички дух на више поља. Раде у ординацијама, држе салон и сервис аутомобила, увозе, продају и сервисирају најсавременију опрему за стоматологију и радиологију, а последњих година улажу у угоститељство и хотелијерство. Последњи и вероватно најхрабрији пословни потез Радојичића је куповина култног нишког хотела „Парк“, чија реконструкција и доградња је у току и за неколико месеци заблистаће у пуном сјају. Радојичићи тренутно запошљавају око осамдесет људи, а у хотелу „Парк“ биће места за још 90 до 120 нових радника.

Ко су ови људи за које је слободно време непознаница? О томе разговарамо са Сањом Гроздановић, директорком корпорације „Раавекс груп“ („Raavex group“) која је настала 2008. године, а претходио јој је вишегодишњи озбиљан рад Радојичића.

Идејни творац свега је професор др Божидар Божа Радојичић, други приватни стоматолог у Југославији, који је у приватне воде запловио још 1968. године. Био је професор на два факултета и истовремено је радио на клиници и у приватној стоматолошкој ординацији. Познат је по новој методи у области ортодонције, гране која се бави прављењем протеза за децу у лечењу тзв. расцепане усне или зечје усне. Направио је протезу са којом новорођенче може одмах да се доји, што је представљало велики успех на пољу дентала, јер је до тада једино било могуће хранити дете уз помоћ инфузије, што је било прилично стресно за мали организам.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФОНДАЦИЈА „РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ” ОСНОВАНА ПРЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА: 10 година и 100.000 .RS домена
  • ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ПРОМЕНЕ ПОНАШАЊА ПОТРОШАЧА: Будите спремни да пружите услугe пoтрoшaчу 21. вeкa
  • НОВИ АЛАТИ ЗА МОДЕРНО ПОСЛОВАЊЕ: ”Oблaк” oтвaрa врaтa зa кoja мaлa прeдузeћa нису имaла кључ
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАН „ПОСЛОВНИ ФОРУМ „WB EDIF 2018“: За МСП западног Балкана 650 милиона евра
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (3): Зачетници франшизинга
  • Следећи број Економетра излази 4. септембра 2018.
Podelite ovaj tekst: