ЊЕГОМИР ТОРТЕ DEZZERT&CO: Младеначка торта за „одмах“

Љубица Његомир Живић је фирму покренула с пролећа 2017. и брзо освојила тржиште, иако о слаткишима није знала пуно. Јер, пре тога је, дуже од једне деценије, радила у великим компанијама, у сектору маркетинга за шта се и школовала. Упркос потешкоћама које је створила пандемија, Љубица се успешно носи са изазовима предузетништва

Љубица Његомир Живић

Жеља да не пропусти ништа од родитељства током одрастања кћерке Соње, тада трогодишњакиње, с пролећа 2017. године пресудила је да Љубица Његомир Живић покрене властиту предузетничку причу и закорачи у слатки свет. По образовању магистар комуникологије, са каријером у динамичним водама маркетинга и менаџерским позицијама у великим компанијама, одлучила је да нађе своју бизнис нишу која ће јој омогућити да проводи више времена са девојчицом.

– Тражила сам делатност која би се савршено уклопила у моје жеље, а које су биле да се бавим занимљивим и креативним послом, да има контаката са људима и, са друге стране, да ме не везује за канцеларију, каже успешна Београђанка која је на челу „Његомир торте Dezzert&Co“, радионице за израду торти, колача и свих врста слаткиша за прославе и догађаје.

Иако у том тренутку није практично ништа знала о слаткој делатности, са двоје сарадника смело је кренула. У разговору за Економетар признаје да је првих шест месеци интензивно учила и проводила сате и сате у радионици.

– Учествовала сам у сваком делу процеса како бих стекла довољно знања о сваком производу и о технологији. И даље откривам неке ствари, мада после четири године, могу слободно са посластичарима да дискутујем о рецептурама, начину прављења, избору укуса, комбиновању.

У понуди радионице, која сада има шесторо запослених, су торте – права мала укусна и визуелна уметничка дела, колачи и посластице. Од првог тренутка руководила се идејом да је најважнија улога предузетника да буде иновативан.

– За развој посла, какав год циљ да поставите, осим знања из области у којој послујете, константно морате да унапређујете и себе и пословање. Власник је мотор промена. Ми у већини случајева иницирамо промену и усмеравамо да се фирма креће по правом колосеку док новина не заживи, каже Љубица.

Сви власници приватних компанија, без обзира на то да ли су имали једног или десетине радника, прошле године су се, проглашењем пандемије, нашли пред изазовом који до тада нико није искусио – “закључавање“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СВАКИ ИНТЕРНЕТ ДОМЕН МОЖЕ БИТИ ИСКОРИШЋЕН ЗА ЗЛОНАМЕРНЕ РАДЊЕ: Да не будемо саучесници
  • КОМПАНИЈА ДЕЛТА ХОЛДИНГ ИНВЕСТИРАЛА 70 МИЛИОНА ЕВРА: Отворен шопинг мол Делта Планет у Нишу
  • СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА У РУСИЈИ: Бели сиреви и сирни намази – фаворити на руском тржишту
  • Следећи број Економетра излази 8. јуна 2021.
Podelite ovaj tekst: