НОВИ ПЛАНОВИ ГОРЕЊЕ ГРУПЕ: У Ваљеву фрижидери, у Велењу веш машине и телевизори

Планира се отварање нових производних погона у Велењу и Ваљеву наредних година и запошљавање по 1.000 радника у фабрикама у оба града, у неколико фаза

Производња фрижидера у Ваљеву

Горење група, која је од прошле године у већинском власништву кинеске Хајсенс (Hisense) групе, представила је 22. марта у седишту компаније у словеначком Велењу, развојне планове новинарима српских медија. Како је најављено, за две године очекује се проширивање производње изградњом нових погона у Велењу и Ваљеву.
“Прошлогодишњим стратешким власништвом са Хајсенс групом, лидером у производњи електронике и апарата за дом на азијском тржишту, поставили смо темеље за још снажнији развој. Ово партнерство омогућиће приступ новим тржиштима и подстицај стварању новог производног портфолија, уз очување и јачање присутности стратешки важних производа и брендова Горење групе на постојећим и будућим тржиштима“, истакла је Станка Пејановић, извршна потпредседница Горења д.о.о., и додала да се у складу са даљим развојним плановима очекује унапређење пословања у Словенији и Србији.

Крајем следећем године, у производном комплексу Горења у Велењу почеће производња телевизора бренда Хајсенс, за европско тржиште.

У почетку ће се производити око милион телевизора годишње, а у следећој фази у плану је повећање капацитета на четири милиона телевизора годишње (до 2023. године). Према плану, 2021. године биће запослено 300-400 нових радника, а након завршетка друге фазе погон у Велењу запошљаваће 1.000 радника.

У фабрици у Ваљеву, у којој се тренутно производи већина расхладне технике, запослено је око 1.300 људи, а уређаји се пласирају на тржишта Србије, Немачке, Русије, Чешке и Мађарске.

До краја априла у Ваљево ће бити пресељена и последња преостала линија уградних фрижидера, како би се објединила комплетна производња на једном месту, што је економски и логистички исплативије.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: