ПРИЧА ЛАНЕ И НИКОЛЕ НЕДЕЉКОВИЋ: Дала отказ у банци и почела да прави кнедле

У Србији скоро три године ради прва специјализована продавница кнедли. Посао са кнедлама заједно су покренули супружници Лана и Никола Недељковић, који су почели са троје запослених, у 32 квадрата. Данас имају 40 стално запослених у три продавнице и производњи, а у плану им је да своје пословање прошире и у региону

Лана Недељковић

Идеја за „Фердинанд кнедле“ настала је од традиционалног, у једном тренутку помало и заборављеног јела – кнедли са шљивама, које су наше маме и баке некада давно припремале за породична окупљања.

– Баш у таквом окружењу родила се идеја за отварање продавнице кнедли, за коју смо током истраживања установили да би била прва специјализована продавница не само код нас већ и у свету. Од иницијалне идеје па до отварања нашег првог продајног објекта протекле су скоро пуне три године, током којих смо радили на развоју производа и бренда. Када је све било спремно, врата нашим гостима смо отворили 24. новембра 2016. у улици Гаврила Принципа 58 у Београду, прича Лана Недељковић, која је са супругом Николом покренула овај посао.

Иако су прву продавницу отворили у Гаврила Принципа у Београду, име Фердинанд је потекло од аустријског цара Фердинанда I (1793-1875) који је у историји остао упамћен по изреци: „Ја сам цар и хоћу кнедле!“ Желели су да омогуће љубитељима овог традиционалног јела да се осећају као цар када им се једу кнедле, без обзира на годишње доба.

– Иако нисмо имали искуства у послу са храном, и поред тога што су нам се током истраживања бројне ствари показивале као позитивне, кренули смо скромно, у простору од 32 квадрата са троје запослених радника и наравно уз Николину и моју свакодневну посвећеност развијању посла.

Врло брзо наш тим је почео да се развија и расте, па данас броји преко 40 стално запослених чланова у три продавнице и производњи.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: