ОД ИТ СТАРТАПА, ДО КОРИСНЕ ВЕБ ПЛАТФОРМЕ: Плаћање рачуна без папира и чекања

Програмери из Футога осмислили дигитално сандуче уз које плаћање рачуна постаје брзо, једноставно и ослобађа фиоке од исечака који се чувају као доказ да је нека услуга или роба плаћена

Ђорђе Цветковић (лево) и Милош Михајловић

Прва асоцијација на помињање Футога је до сада била – купус. Од сада може да се спреми за одлазак у историју, јер ће једна веб платформа за плаћање рачуна постати синоним (некад самосталног) насеља у Новом Саду. Томе се надају, и то кажу за Економетар, творци сајта и дигиталног сандучета „Плативоо”.

Наиме, програмери Ђорђе Цветковић и Милош Михајловић непуне две године развијају јединствено дигитално сандуче које се отвара уз помоћ клика. Са друге стране, отклања све муке које собом носе папири, чекање по редовима, дебеле фасцикле у којима се чувају исечци као потврда да је неки рачун за телефон, кабловску, водовод или за друге комуналне услуге плаћен.

Како каже Ђорђе Цветковић, на идеју је дошао пре неколико година, али су се последње две интензивно посветили креирању решења. И када су били задовољни, јуна 2017. пустили су платформу у комерцијалну употребу.

– Плативоо је намењено физичким лицима. То је платформа која је дигитализовала све кораке плаћања рачуна који месечно стижу. Бесплатна је и нуди бројне могућности. Поузданост испоруке, нема бојазни да се каже да поштар није донео рачун, испорука рачуна може истовремено да се обави према више заинтересованих особа, на пример и станодавцу и подстанару. Плаћање се врши брзо и безбедно трансакцијама преко картица и е-банкингом, а задржана је и опција класичног плаћања на шалтеру, набраја Ђорђе Цветковић.

За сада имају потписане уговоре са пет компанија. Постављена је тако да без проблема може да постане доступна за неограничен број компанија које клијентима испоручују рачуне у дигиталној форми.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: