ОРИГИНАЛНИ ПОДУХВАТ ХРАБРЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ: Домаћи путер по идеји из света

Наташа Бузуровић, после вишегодишњег искуства као менаџера у ресторанима, прошлог лета отворила радњу за прераду језграстог воћа и путера „Nuts and fruits” како би обезбедила егзистенцију породици, пензију себи и сину који је аутистичан, место где ће по завршетку средње школе моћи да буде активан

„Nuts and fruits”: Наташа је власник, директор и продавац, мајстор за нове рецептуре, добављач, развозач робе и спремачица…

Не можете да замислите колико сам била срећна када сам уплатила прве доприносе за себе од своје радње! Са више од 16 година искуства, код различитих послодаваца, имам уписано само 6,5 година стажа: у једној издавачкој кући и из ресторана „Корто” у коме сам радила нешто дуже од две године, искрена је Наташа Бузуровић у разговору за Економетар.

Вредна, креативна, упорна жена и самохрана мајка, од прошлог јула – када није са кћерком Бојаном, студентом Правног факултета, и сином Алексом који је особа са аутизмом и средњошколац – проводи време на Новом Београду у малом локалу, у стамбеном Блоку А.

У радионици за прераду, продају језграстог и сувог воћа и домаћих путера „Nuts and fruits” она је власник, директор и продавац, мајстор за нове рецептуре и административни радник, добављач, развозач робе и спремачица…

До идеје да отвори јединствену радионицу у којој се, осим здравих грицкалица егзотичног укуса, попут бадема са рузмарином, белим луком, маслиновим уљем, орасима са циметом, на лицу места праве путери од кикирикија и лешника – дошла је спонтано. Како каже, увек је веровала да се неке ствари догоде са разлогом и у правом тренутку.

Због Алексе који је на специфичном режиму исхране – без глутена и каезина (млечни протеин), али и због себе, јер као дијабетичар мора да води рачуна да у јеловнику нема млека и млечних производа, није јој било непознато да, код куће, прави намазе од кикирикија или лешника.

Септембра 2016, када је са сином отишла у посету кћерки у Сједињене Америчке Државе, где је Бојана боравила у оквиру студентског програма „work and travel”, наша саговорница је видела у супермаркету млинове за орашасте плодове.

Само је помислила како би било добро да их има у Србији!

По повратку, неколико месеци није размишљала ни о млиновима, ни о покретању властите радње.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: