Колико коштају банкарске накнаде

Банке, платне и институције електронског новца, као и јавни поштански оператор, мораће да јасно искажу и накнаде за 18 платних услуга намењених за правна лица и предузетнике које се тичу платног рачуна

Од 17. марта ове године клијенти банака – и привредници и грађани, имају могућност да буду боље информисани о свим услугама које се односе на платни рачун. Oчекивања су да ће већа транспарентност накнада подстаћи конкурентност међу банкама, што би се одразило на њихово појефтињење, саопштила је Народна банка Србије.

Изменама и допунама Закона о платним услугама предвиђена је већа транспарентност накнада које наплаћују пружаоци платних услуга, а ту су, осим банака, и платне и институције електронског новца, као и јавни поштански оператор. Такође, очекује се и боља информисаност, већа заштита клијената.

Најзначајније новине односе се на стандардизацију терминологије у области платних услуга, како би корисници могли да се на једноставан и лак начин упознају са значењем најзначајнијих платних услуга, као и да брзо и лако упореде понуду и тарифе различитих пружалаца платних услуга. Народна банка Србије је с тим циљем утврдила Листу репрезентативних услуга на којој се налази 14 најзначајнијих платних услуга за потрошаче и 18 платних услуга за правна лица и предузетнике. Ова листа обавезна је за све пружаоце платних услуга и они ће бити дужни да је учине лако доступном, односно да је у предуговорној фази на захтев корисника доставе и то без накнаде.

Поред тога, пружалац платних услуга ће бити дужан да припреми Преглед услуга и накнада повезаних са платним рачуном на обрасцу који је утврдила НБС и који садржи списак услуга.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: