У Нишу настају револуционарна ИТ решења

Прва генерација Стартап центра је успешно завршила и ускоро ће бити расписан конкурс за нове станаре овог креативног простора. Од петнаест стартапова, њих седам је већ раширило своје капацитете, тако да им је овде постало тесно и напустили су простор. До доласка следеће генерације, у центру је осам стартапова

Бранко Крсмановић

Септембра 2017. године на Електронском факултету у Нишу отворен је Стартап центар, као први корак у изградњи научно-технолошког парка. Поред овог центра, који је веома битан за иновативно предузетништво младих, пројекат обухвата и вишенаменску лабораторијску ламелу која ће бити изграђена у анексу факултета и научно-технолошки парк који се недалеко од факултета већ гради и, према плану, биће завршен у наредних петнаест месеци.

Центар за иновативно предузетништво младих – Стартап центар пружа могућност да се искористе потенцијали Ниша, посебно у ИТ сектору. Пројекат су подржали Влада Србије, која је обезбедила педесет милиона динара, и град Ниш, посредством Канцеларије за локални економски развој Клер. Млади су добили свој кутак где могу да раде и да се уче предузетништву, уз коришћење свих потенцијала које пружа ова високошколска установа.

– Стартап центар послује већ годину и по дана. Основан је као центар за иновативно предузетништво младих, у два различита нивоа. Један је на нивоу студентског креативног центра, где се развијају пројекти студената који су на завршним годинама студија. Други део је стартап центар за већ свршене студенте и средњошколце који имају неку идеју и желе да започну свој бизнис. Најбоља варијанта је да студент током студија, на трећој или четвртој години, покрене неку своју идеју у сагласности са професором, ми да је инкубирамо и подржимо и да студент након завршетка студија, инспирисан и знањем о предузетништву, развије сопствени стартап, истиче за Економетар Бранко Крсмановић, менаџер-консултант Стартап компаније.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: