ШТА ДОНОСИ ПРОГРАМ „ТВОЈА ИДЕЈА, НАША ПОДРШКА“: Опреми, запосли, покрени

Кроз три пројекта биће бесповратно подељено 798.000 евра, а предност имају млади, жене и почетници у послу

opremi-zaposli-pokreniРазвојни програм Европски прогрес, који помаже развој 34 општине на југоистоку и југозападу Србије, кроз три програма поделиће укупно 798.000 евра као подршку развоју микро и малих предузећа и предузетницима. Реч је о програмима „Твоја идеја, наша подршка“, „Опреми, запосли, покрени“ и „Време је за успешне жене“.

Циљ програма „Твоја идеја, наша подршка“ је да помогне младима да покрену свој бизнис. Зато су и одржане информативне сесије у Врању и Лесковцу. Право учешћа на конкурсу имају млади од 18 до 30 година старости са евиденције Националне службе за запошљавање који имају стално пребивалиште и планирају покретање бизниса у једној од општина које су укључене у реализацију програма Европски прогрес. Европска унија и Влада Швајцарске ће са укупно 180.000 евра подржати до 20 старт-ап предузећа у области производње, информационих технологија и прехрамбене индустрије, односно прераде хране са највише 10.000 евра. Најнижи износ средстава који ће се додељивати по пројекту износи 2.500 евра.

Оцењивање пројеката ће се одвијати кроз две фазе. Прва фаза подразумева достављање концепта пословне идеје, док ће кандидати и кандидаткиње који уђу у ужи избор бити у обавези да похађају програм обуке из предузетништва.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Да ли видимо управљање Интернетом 2016.
  • Обележен међународни Дан девојчица у ИКТ
  • 60. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА: Техничким речником речено – савршен сајам
  • РАДНИ ДОРУЧАК СА ЧЛАНОВИМА ФИСКАЛНОГ САВЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: Добар старт, али реформе и даље неопходне
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Енергетски менаџмент стартује у српској индустрији
  • У фокусу: У Хемофарму најбољи услови за рад
  • У ПОСЕТИ БЕОГРАДСКОЈ ФИРМИ „МОЈ БИЦИКЛ”: Уникатни двоточкаши са Карабурме
  • Следећи број Економетра излази 7. јуна 2016.
Podelite ovaj tekst: