Ортопедска помагала заменио намештајем

Фирма „Еуростил“ из Ниша подигла нову фабрику и планира пресељење из садашњих скучених услова, али се испречио проблем легализације

ortopedska-pomagalaЗорану Цекићу, власнику нишке фирме „Еуростил“, није било тешко да изабере посао којим ће се бавити. Деда и отац били су му столари, он је изучио занат од њих и кренуо њиховим стопама. Поред праксе коју је стицао у породичној радионици, завршио је и школу и стекао дипломе столара дрвопрерађивача и столара моделара. Петнаест година радио је у фирми „Рудо“ која прави ортопедска помагала, али се истовремено бавио столарским послом код куће, баш као и његов отац који је радио у Електронској индустрији, али у својој радионици није испуштао из руке ренде, рампов, тестере, турпије, длета и други столарски алат.

Пре подне је Зоран израђивао протезе у фабрици, а после подне и викендом је правио грађевинску столарију од дрвета. Кад је на фабрику „Рудо“ стављен катанац, отворио је радњу за производњу ортопедских помагала, али је убрзо схватио да ту „нема хлеба“, па се окренуо производњи намештаја од иверице и медијапан плоче.

– Када сам отишао из „Руда“, пошто су ми добро ишла ортопедска помагала, отворио сам фирму „Ортопедика“ и правио разне протезе. И ту се држава питала. Требало је да се склапају уговори, морао сам да потписујем тендере, наплата је ишла преко посредника. Пуно папира, а мало пара. Уложим материјал и рад, произведем ортопедска помагала и онда чекам наплату. Зато сам се преоријентисао на производњу намештаја. Решио сам да радим иверицу и медијапан и тако сам пре дванаест година основао фирму „Еуростил“ и сада сам свој газда, прича за Економетар овај мајстор за дрво.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА БИЗНИС БАЗА 2014. Промоција развоја предузетништва
  • УЗ СВЕТСКИ ДАН ШТЕДЊЕ 31. ОКТОБАР Како се штеди у Србији, а како у Европи
  • ОСАМ ГОДИНА ЂЕНЕРАЛИ ДРУШТВА ЗА УПРАВЉАЊЕ ДОБРОВОЉНИМ ПЕНЗИЈСКИМ ФОНДОМ Штедња за треће доба неминовност
  • НЕОБИЧАН „БИЗНИС“ У СРЦУ ШУМАДИЈЕ: ВАЈДА ОД КОКИЦА На истом продајном месту већ 46 година
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Српски привредници на међународним сајмовима
  • ЧАЧАНСКО УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ НА МИНИ САЈМУ У ПКС Мале фирме траже подршку
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (6) Промене које доносе профит
  • Следећи број Економетра излази 9. децембра 2014.
Podelite ovaj tekst: