POSLOVNA SAZNANJA: Počnite da razmišljate o svojih 100 želja

Došlo je leto i vreme je godišnjih odmora. Ovo je period kada željno iščekujemo odmor, period opuštanja i prikupljanja nove energije za nove životne pobede.

Piše: Stella Karl Ćosić

Svako ima ideju kako bi najradije proveo odmor. Verujem da je imate i vi. Možda priželjkujete kompletnu dokolicu, totalni reset bez ikakvih trzavica, planiranja, poslovnih i drugih obaveza. Ipak, predložila bih vam nešto zanimljivo. Kada provedete par dana odmarajući se od svega i “napunite baterije“, predlažem da odvojite malo vremena za jednu super vežbu. To je vežba za podizanje energije, inspiracije i pozitivnog pristupa, kao i za pronalaženje pravih usmerenja u životu. Izaberite lepu svesku ili rokovnik, olovku koja lepo piše, i sednite pod neko drvo ili suncobran u blizini vode. Obezbedite vreme i prostor u kome vas niko neće ometati i počnite da razmišljate o svojih 100 želja.

Možete da pišete i u sobi, ipak podstičem vas da izađete napolje u prirodu, jer priroda je živa i oživeće vašu maštu. Takođe, voda je značajna, bilo da je u pitanju more, reka, jezero ili potok jer nam voda donosi mir i odnosi tenziju, a i pomoći će da vam misli teku.
Uvodno pitanje je veoma jednostavno: Kada biste imali sve potrebne uslove na raspolaganju i ne bi postojale nikakve prepreke, kakve bi bile vaše želje? Šta je to što biste želeli da uradite u životu? Šta bi vaše srce ispunilo radošću, a vaš život smislom i neverovatnim zadovoljstvom?

Ova vežba ima samo dva pravila: Prvo je da bez previše razmišljanja i auto cenzure, napišete svih 100 želja.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • ISPLATA DIVIDENDE U SRBIJI: Korist za građane i budžet
  • ISTRAŽIVANJE I PROCENE ANALITIČARA ERSTE GRUPE Javni dug je smanjen, ali stižu novi rizici
  • ŠTA JE POKAZAO BALKANSKI BAROMETAR ZA 2018.: Građane brinu nezaposlenost i korupcija
  • EVROPSKA UNIJA, FINANSIJSKE INSTITUCIJE I DONATORI POMAŽU RAZVOJ PREDUZEĆA ZAPADNOG BALKANA: Povoljnije finansiranje putem WB EDIF-a
  • TRANZICIJA U GLOBALNOJ INDUSTRIJI: SLUČAJ KOMPANIJE TESLA: Kad ljudi zamene robote
  • ERIK RIS: ”STARTUP NAČIN” (4): Treba promeniti način „odrastanja” preduzeća
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2018.
Podelite ovaj tekst: