TV SLIKE I PRILIKE: Milioneri koji jure za loptom

Fudbal svuda izaziva uzbuđenja. Tako je jedna francuska voditeljka, odjavljujući svoju emisiju na Frans 2 rekla: ”A sada vas, dragi gledaoci, prepuštam milionerima koji jure za loptom”, aludirajući na visoke zarade igrača a najavljujući jedan od mnogobrojnih prenosa iz Rusije.

Piše: Branislava Džunov

Ženska nesmotrenost. Sutradan je morala da se izvinjava jer se na nju sručila bujica negodovanja. Što vređa, neka trče za svojim milionima! Fudbal je to, najbolji dokaz da je Zemlja okrugla! O Mundijalu još samo ovo: prava je sreća što komentatori ne mogu da daju golove! Njihov doprinos fudbalskoj sreći se plaća nerviranjem.

U informativno-istraživačkoj sferi učinjen je zapažen pomak na RTS-u u osvetljavanju ličnosti i događaja iz novije istorije. Najnovija je dvodelna emisija “Tito Staljin, dve nijanse crvene” autora Svetlane Janićijević. Prethodno, viđena je emisija o partijskim lomovima u Srbiji i dolasku Slobodana Miloševića na vlast, potresan serijal o Jasenovcu i Dijani Budisavljević, spasiteljki kozaračke dece… U Informativnoj redakciji RTS-a stasala je generacija zrelih novinara koji bez opterećenja ulaze u profesionalne izazove.

Da se ne sudare

Izvesno čuđenje izazvao je prelazak Nataše Miljković na Prvu TV. Zato što se misli da ko se dočepa RTS-a dobio je glavnu premiju. Zatim što se ova novinarka prihvatila obimne obaveze da pet dana u sedmici sama vodi jutarnji program, dok se u septembru ne vrate Jovana Joksimović i Srđan Predojević. Ako se oboje vrate!?

Žika Nikolić je preživeo prvu sezonu u “pinkovom jatu”, sada obilazi Srbiju. Isto to rade Ana Babić i Slobodan Šarenac sa svojom “Šarenicom”. Da se negde ne sudare, u istom danu u istom gradu? Njih dvoje su vidno napredovali u upravljanju emisijom u kojoj ima više učesnika, imaju više samopouzdanja. Žika je ostao isti, direktan i ponekad ljut, kad zabrlja tehnička ekipa.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • ISPLATA DIVIDENDE U SRBIJI: Korist za građane i budžet
  • ISTRAŽIVANJE I PROCENE ANALITIČARA ERSTE GRUPE Javni dug je smanjen, ali stižu novi rizici
  • ŠTA JE POKAZAO BALKANSKI BAROMETAR ZA 2018.: Građane brinu nezaposlenost i korupcija
  • EVROPSKA UNIJA, FINANSIJSKE INSTITUCIJE I DONATORI POMAŽU RAZVOJ PREDUZEĆA ZAPADNOG BALKANA: Povoljnije finansiranje putem WB EDIF-a
  • TRANZICIJA U GLOBALNOJ INDUSTRIJI: SLUČAJ KOMPANIJE TESLA: Kad ljudi zamene robote
  • ERIK RIS: ”STARTUP NAČIN” (4): Treba promeniti način „odrastanja” preduzeća
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2018.
Podelite ovaj tekst: