ПРЕДУЗЕТНИЧКА РАДЊА „ЕТНО СУВЕНИР“: Бесповратна средства су спас

Виорика Магди, из Ечке код Зрењанина, опстала захваљујући новцу који је добијала на конкурсима за старе занате и унапређење женског предузетништва

Радња из Ечке нуди разне врсте сувенира а специјалност су магнетићи израђени од гриза

Малим предузетницима који послују ван великих градских центара теже је да развију посао и да опстану на тржишту. То је пошло за руком Виорика Магди, из Ечке код Зрењанина. Њена радња за производњу и продају сувенира ради више од седам година. Опстала је захваљујући новцу који је добијала на конкурсима за старе занате и унапређење женског предузетништва. Поред тога, стално је радила на новој понуди за тржиште. Виорика је члан бројних удружења сеоских жена, предузетника. То јој помаже да прати понуде за помоћ предузетницима те да на туристичким манифестацијама и вашарима пласира своје производе. Радња из Ечке нуди разне врсте сувенира а специјалност су магнетићи за украс израђени од гриза.

У овај посао Виорика је ушла, како сама каже, јер је увек волела нешто да ради рукама. По струци је пољопривредни техничар а завршила је и фризерски занат. Почела је да се бави овим послом још 2010. године. Први сувенири су лако нашли купце и то јој је био подстрек да настави. О почецима Виорика каже:

– Посао је лепо ишао. Чула сам да могу да добијем новац за самозапошљавање.

Конкурисала сам и добила 180.000 из тог програма. Тај новац сам користила за плаћање пореза и обавеза држави у првим годинама. Оно што зарадим улагала сам у набавку материјала и производњу. Без те помоћи тешко да бих успела да поставим бизнис на ноге.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФОНДАЦИЈА „РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ” ОСНОВАНА ПРЕ ДВАНАЕСТ ГОДИНА: 10 година и 100.000 .RS домена
  • ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ПРОМЕНЕ ПОНАШАЊА ПОТРОШАЧА: Будите спремни да пружите услугe пoтрoшaчу 21. вeкa
  • НОВИ АЛАТИ ЗА МОДЕРНО ПОСЛОВАЊЕ: ”Oблaк” oтвaрa врaтa зa кoja мaлa прeдузeћa нису имaла кључ
  • У БЕОГРАДУ ОДРЖАН „ПОСЛОВНИ ФОРУМ „WB EDIF 2018“: За МСП западног Балкана 650 милиона евра
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (3): Зачетници франшизинга
  • Следећи број Економетра излази 4. септембра 2018.
Podelite ovaj tekst: