TARA DINIĆ: Za boravak u pustinji 13 krznenih prsluka

Posle četiri godine provedene u Behtelu, jednoj od najpoznatijih svetskih kompanija u građevinarstvu koja realizuje projekte u 160 zemalja na svim kontinentima, Tara je zauvek napustila korporacijski svet i otisnula se u neizvesne vode privatnog biznisa gde je njen kreativni duh mogao da dođe do izražaja

Tara Dinić: Kreiram isključivo ono što bih i lično nosila

Tara Dinić (28) je završila Finansije i investicije na The University of Reading i master studije iz Internacionalnog marketinga na The King’s College-u u Londonu i potom dobila posao u prestižnoj američkoj građevinskoj kompaniji Behtel (Bechtel), u glavnom sedištu firme u Londonu. Na početku je radila u odeljenju za razvoj i proširenje posla, kao i na sastavljanju ponuda za različite hidrobrane, puteve i mostove. Organizovala je i prisustvovala sastancima sa ministrima i ambasadorima brojnih afričkih zemalja u vezi sa ostvarenjem projekata.

Posle uspešno obavljenog posla, Tara je postavljena da naredne tri godine radi na najvećem infrastrukturnom projektu u Evropi – London Crossrail, izgradnji 118 km pruge, od čega je 42 km povezivanje veoma komplikovanih tunela ispod samog centra grada. Vrednost ovog projekta je 14 milijardi funti. Kasnije je Tara radila u sektoru finansija, a potom kao specijalni asistent direktora projekta.

Ali, u poslednjoj godini svoga rada u Behtelu, Tara je spoznala da ne želi da vodi život ljudi iz korporacijskog sveta, da to nije poziv gde može sebe da vidi u budućnosti. Želela je veću fleksibilnost, veću slobodu u raspolaganju svojim vremenom i svojim celokupnim konceptom života. U razgovoru za Magazin Biznis, koji smo vodili u maju, ona kaže:
– Iako sam možda svojim radom pomagala ljudima na nekom širem i višem nivou, poboljšavajući uslove saobraćajnih infrastruktura, osećala sam se kao jedan zanemarljiv mrav u ogromnom poslovnom mravinjaku.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NAFTNA INDUSTRIJA U 2019. GODINI: Oprez kao trend
  • REZULTATI ANKETE NEMAČKO–SRPSKE PRIVREDNE KOMORE O AMBIJENTU ZA POSLOVANJE Poslovna klima bolja, ali je problem pravna sigurnost
  • OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN PORESKE KONTROLE ZA 2019. GODINU: Kontrole prema stepenu rizika poreskih obveznika
  • POSLOVNA SAZNANJA: Pravilo pet sekundi
  • ĐENERALI OSIGURANJE GENERALNI SPONZOR MEĐUNARODNOG SAJMA POLJOPRIVREDE Samo 12 odsto gazdinstava osiguralo useve
  • IZLOŽBA VAJARA RISTA MIHIĆA U BEOGRADSKOM HILTONU: Spoj umetnika i preduzetnika daje – čisto zlato
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2019.
Podelite ovaj tekst: