TV SLIKE I PRILIKE: Pazi, komarac

Pojavljivanje na televiziji – to je poza, izbor dobro prostudiranih poruka, opšti utisak o stavu, načinu govora. Veština koja se uči. Ali ima mnogo netalentovanih…

Piše: Branislava Džunov

Po čemu će se pamtiti proteklo leto? Po prenosima sa Olimpijskih igara u Londonu i slabom učinku naših sportista. To bi valjalo što pre zaboraviti. Bolje su prošli naši predstavnici na Paraolimpijskim igrama. Po vrućinama kakve se ne pamte koje su dovodile do nervnog sloma voditeljke i najavljivačice. U hladu TV studija nemaštovito su uzdisale: ah, još jedan tropski dan. Meteorolozi su puštali samo zvanične informacije o afričkim toplim talasima. Slavu su prepustili Nadi Macuri iz Hitne pomoći koja se zalagala za šešire i pokretne rezerve vode u malim flašicama kao odbranom od toplotnog udara.

Gorela je Srbija. Suša je uzela svoj danak i u požarima koji su buktali na raznim stranama i koji su, prema prvim proračunima, naneli štetu od 50 miliona evra na 20 hiljada hektara šume i rastinja. Stigla je nova bolest nazvana – groznica zapadnog Nila. Ujedaju tigrasti komarci kao zveri i mogu bitno da ugroze zdravlje. Tako kažu u Dnevniku, a sve što se tamo izgovori nije za proveru, prima se zdravo za gotovo. Registrovan je određen broj zaraženih pacijenata na Infektivnoj klinici u Beogradu… Zbunjujuće i opasno. Pazi, komarac! Jedan takav mali krvnik može da vam dođe glave.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: