TV SLIKE I PRILIKE: Tesna godina

Potrošismo i 2016. U globalnim ocenama, za neke će biti prelomna, za druge burna, treći će želeti da je što pre zaborave ili urežu u sećanje po radosti koju im je donela i srećnim uspomenama.

Piše: Branislava Džunov

U svakom slučaju, neponovljiva godina. Moglo bi se tvrditi i tesna za sve ono što se svakodnevno guralo da stane u tih 366 dana. Zaboravili ste, bila je prestupna! Događaji su se valjali jedni preko drugih, setite se samo šta smo sve preturili preko glave. Kad je došlo vreme da se sve sabere (i ponešto oduzme) proizlazi da ono što je smatrano važnim potisnuto je i zaboravljeno, a sitno i naizgled beznačajno, što je promaklo nezapaženo, može presudno uticati na naše živote. Tako biva i sa televizijom, koju smo spremni uvek bezrezervno da kritikujemo, a bez pravog opravdanja ostajemo prilepljeni uz mali ekran. Ako je već tako i ako ikako možete, kupite bar bolji, veći televizor… Pa uživajte!

Okićeni penzioneri

Na širem, društvenom planu 2016. ostaće ubeležena kao godina migrantske krize i terorizma. Sejanje strahova na sve strane. Ne treba biti prorok pa prognozirati da će takva biti i 2017. Za ličnost godine proglašen je Donald Tramp, novi američki predsednik čiji je izbor bio glavna međunarodna tema proteklih sedmica. Vladimir Putin je najdominantnija politička figura. Umro je Fidel Kastro… Glumac Kirk Daglas (otac Majkla Daglasa) proslavio je stoti rođendan. Da li će Angela Merkel osvojiti još jedan mandat. Ko će ući a ko izaći iz Evropske unije. Na televiziji se smenjuju vesti, a od afiniteta zavisi kakva će biti lična reakcija. Nas, naravno, najviše zanima šta će biti sa nama.

Danima se o tome trubilo, penzioneri ulaze u 2017. okićeni sa po pet hiljada dinara, povećane su plate u prosveti, policiji, zdravstvu… Ko zadovoljan ko nezadovoljan, tako je skrojeno, najbolje što se moglo, uveravaju nas TV izveštači. Skockan je i državni budžet za naredni period, uz svađu u Skupštini. Rečeno je, budžet je razložan i realan. Dakle, prilično je jasna projekcija u kom će se pravcu kretati srpska privreda, ali koliko je dopadljiva i da li će biti iznenađenja i nepredviđenih troškova, niko se ne može zakleti.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • PETAR POPOVIĆ: Poslovna rešenja za mala preduzeća i preduzetnike na jednom mestu
  • O ZELENIM POLITIKAMA Biciklom – celim tokom Dunava
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO Turističke agencije – PDV tretman
  • POSLOVNA SAZNANJA: Manje hejt – više komunikejt
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Kako oduševiti kupca u prodavnici odeće
  • PREDRAG AMIDŽIĆ: Pojačana kontrola u cilju zaštite potrošača
  • Srbija pionir u CSR indeksiranju
  • FELJTON: PITER DRAKER – Principi inovacije džudo”
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2017.
Podelite ovaj tekst: