Зачини “Генезе” стижу и до Новог Зеланда

Фирма из Кањиже већ годинама снабдева зачинима и сушеним воћем и поврћем највеће светске компаније, као што су Нестле, Фрутаром, Ворли и Колин. У 2018. години “Генеза” је произвела 1.000 тона готових осушених и прерађених производа, од којих 80 одсто извози

Клара Сечеи Буш

– После 15 година искуства у банкарству, књиговодству и трговини, пожелела сам више од тога, да имам своју фирму, да кренем својим путем… Почели смо у најтеже време, када смо имали хиперинфлацију и санкције. Иако је била највећа криза, одлучила сам да ризикујем јер нисам имала шта да изгубим. Заједно са мужем основала сам фирму 1. априла 1994. године. Кренули смо са увозом сировина за кондиторску индустрију, као што су какао, маслац и млеко у праху…

Овако је Клара Сечеи Буш објаснила почетак настанка фирме “Генеза” из Кањиже, која је као мала породична фирма почела са радом пре 25 година. Током прошлих четврт века, „Генеза“ је постала једна од најистакнутијих компанија у региону за снабдевање прехрамбене индустрије. Њихови производи, пре свега зачини, сушено воће и поврће, адитиви и чајеви, данас стижу не само до великих компанија у региону и Европи, већ и до фирми које пласирају робу у Русији, Америци, Аустралији, па чак и Новом Зеланду.

Ова војвођанска компанија је прошле године произвела 1.000 тона готових осушених и прерађених производа, од којих 80 одсто извози. Поред класичне производње, “Генеза” се бави и гранулисањем, млевењем, мешањем и стерилизацијом производа, као и паковањем по захтеву купаца.

На самом почетку пословања имали су мото: „Све што је прехрамбеној индустрији потребно”.

– Тежили смо да то остваримо, а тако је и данас. Поносна сам када на полицама продавница наиђем на производ за који знам да садржи наше сировине. То нам је подстрек да радимо још боље и да ширимо асортиман, каже за Економетар Клара Сечеи Буш.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Лизинг за неколико минута, кредити са фиксном каматом
  • НAПЛATA ПРOИЗВOДA И УСЛУГA MOБИЛНИM TEЛEФOНOM ИЛИ TAБЛET УРEЂAJEM: Кeш aпликaциja Приврeднe кoмoрe Србиje
  • ФИЛАНТРОПИЈА У СРБИЈИ: ДА ДОБРО НЕ ОСТАНЕ СКРИВЕНО: Додељене традиционалне Виртус награде
  • ПОЛИСА ДОБРОВОЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА ЗА СВЕ РАДНИКЕ: Лидл брине о запосленима
  • Следећи број Економетра излази 7. маја 2019.
Podelite ovaj tekst: