„Уситњени” бизнис за 1.200 наручилаца

Јадранка и Стеван Раић, дипломирани економисти, ћерка Маја филолог, и син Марко графички дизајнер, створили су фирму Унипак са успешним развојним програмом. Унипак производи рекламне кесице са шећером, бибером, медом, чоколадом, кексом, ратлуком, салвете и бројне артикле за рекламне сврхе у ресторанима, кафеима и јавним установама

Јадранка Раић

Јадранка Раић

Већ на самом улазу у пословне просторије Унипака на периферији Београда, било нам је јасно да породична фирма Јадранке и Стевана Раића, дипломираних економиста, функционише убрзаним темпом и шири производњу у атмосфери каква се може очекивати у скученим просторијама администрације и оних у којима непрестано ради седам машина. Власници су већ у фази проширења пословног простора јер је тешко у садашњим условима испунити све захтеве клијената. Јадранка и њена ћерка Маја непрестано одговарају на телефонске позиве клијената иако у непосредној близини зује машине.

Реч је заправо о јединственој породичној фирми опредељеној да максимално развија паковања малих рекламних кесица шећера, бибера, соли, бомбона, меда, чоколада и свих других производа који се обавезно служе уз било који напитак у ресторанима, кафеима и службеним просторијама.

– Наш посао је уситњен и састоји се од паковања хиљада и хиљада малих рекламних кесица са различитим садржајима, захтева много времена, напора и ангажовања, како бисмо на време обезбедили испоруке за 1.200 наручилаца у земљи и региону, говори за Економетар Јадранка Раић, наглашавајући да је њихов развојни, пословни пут текао постепено, са упорном жељом да се успе, и наставља:

– Ми смо стигли 1995. из Книна у Београд, у време познате „Олује”. Машина коју смо купили у Нишу пребачена је у Београд на време, јер смо становали код мог оца. Међутим, посао није могао да се развија у време ратова у СФРЈ и санкција, па смо практично тек 2000. године почели да се бавимо правим бизнисом који смо одабрали, јер се ситуација у земљи мењала у позитивном правцу.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕНРИКО ВЕРДОША: Како се заштитити од раста каматних стопа
  • Позив предузетницима да више користе лизинг
  • СЛОБОДАН ВЕЉКОВИЋ: Чинимо све да се повећа број осигураних предузетника
  • Јачају традиционалне везе двеју привреда
  • Најбоља решења у области дрвне индустрије
  • Бесплатни савети за управљање фирмом
  • Све више грађана заинтересовано за животно осигурање
  • Следећи број Економетра излази 6. децембра 2016.
Podelite ovaj tekst: