ГЛУМИЦА ЕМИНА ЕЛОР: Код Коштане на торту од шаргарепе

Поред вегетаријанаца и вегана, овде могу да се хране људи који због здравствених тешкоћа пажљиво бирају намирнице. Ту су јела за госте који имају повишен холестерол, шећерну болест, као и за оне који држе специфичне дијете и избегавају глутен

Емина Елор

Емина Елор

Првакиња Новосадског позоришта, глумица Емина Елор, двострука је добитница Стеријине награде и Патакијевог прстена, највишег глумачког признања које се додељује у Мађарској. Летос се нашла у центру пажње када је након повлачења Боже Вреће из пројекта „Коштана“ она заиграла улогу врањанске певачице лепотице, успешно наравно.

Али, шира јавност не зна да она већ годину дана дебитује као – предузетница. Отворила је вегетаријански ресторан „ЕмЧи“ у Новом Саду, у старом језгру, у Милетићевој улици. Овај необичан назив је спој почетних слова њеног имена и речи „чи“ која на кинеском означава животну енергију.

О томе како се сналази у новој улози, Емина каже да је за њу предузетништво као пазл-слагалица са милион комада. Она је још далеко од тога да их склопи све, али поједини делови слике се већ назиру.

На наше питање зашто се одлучила да отвори ресторан Емина одговара да је због природе посла често била принуђена да једе кад стигне и шта стигне. Ту су пекаре, пицерије и хамбургерије биле једини избор. Њих је свуда највише, па и у Новом Саду. Емина је желела да Новосађанима понуди нешто ново здраво и укусно. О томе сама каже:

– Сматрам да у животу човек увек мора да има план „Б“, односно, још нешто чиме ће се бавити поред основног занимања. Ја сам изабрала угоститељство.

Оно што већину почетника у бизнису мучи јесте како обезбедити новац. Али за Емину то није био проблем.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕНРИКО ВЕРДОША: Како се заштитити од раста каматних стопа
  • Позив предузетницима да више користе лизинг
  • СЛОБОДАН ВЕЉКОВИЋ: Чинимо све да се повећа број осигураних предузетника
  • Јачају традиционалне везе двеју привреда
  • Најбоља решења у области дрвне индустрије
  • Бесплатни савети за управљање фирмом
  • Све више грађана заинтересовано за животно осигурање
  • Следећи број Економетра излази 6. децембра 2016.
Podelite ovaj tekst: