Време Карађорђевића у „Александру“

Брачни пар Ђорђевић, Катарина и Слободан, са тимом од тридесетак запослених, створили су необично отмен ресторан у Аранђеловцу, у којем доминира историјски и традиционални амбијент

karadjordjeviciЕксклузиван по својој идеји, положају, амбијенту, угоститељској понуди и пријатном особљу, овај јединствени кутак српске културе и традиције носи обележје династије Карађорђевић. Бројне слике и фотографије, оригинални предмети, оружје, униформе и ордење, писани документи и сувенири, вештим оком и рукама смештени и истакнути на правом месту, сведоче о времену Карађорђа и његових потомака, не буде само носталгију, већ и истински дух поштовања према једном славном добу српске историје у коме је наша земља стицала и стекла значајан углед у свету.

То је укратко оцена о реномираном и по амбијенталном стилу несвакидашњем аранђеловачком ресторану „Александар“, који представља спој традиционалног српског гостољубља и специјалитета. Ту је све што је некад красило краљевске трпезе: дивне закуске и комплети, сјајно пиће и надалеко чувене торте, воћни купови и сладоледи из посластичарнице која је у саставу ресторана. Све то у прелепом баштенском амбијенту, са брижљиво одабраним и негованим цвећем и племенитим дрвећем, и уз музику која одмара.

„Александар“ је место где се са радошћу сваке године срећу генерације земљака, где матуранти и професори одржавају незаборавна славља, где се приређују свадбе најчешће оних који су се баш у „Александру“ упознали, где свакодневно пију кафу и ћаскају пријатељи.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: