ВЛАДИМИР МЕДАН, БАСЛЕР ОСИГУРАЊЕ:Све се може осигурати

После увођења правне заштите и одговорности из делатности медицинских радника, Баслер уводи банко-осигурање, има развијену палету имовинских осигурања, као и осигурања од ауто-одговорности и каско

sve-se-mozeБаслер осигурање је прва швајцарска гринфилд инвестиција у Србији у области осигурања за медицинске делатности, које овде послује од 2007. године. После увођења правне заштите и одговорности из делатности медицинских радника, Баслер уводи банко-осигурање, има развијену палету имовинских осигурања, а увођењем осигурања од аутоодговорности и каско осигурања употпуњује своју понуду. У наредном периоду планирају увођење нових производа. Иначе, Баслер је део Балоаз групе, једне од водећих европских институција у области осигурања са традицијом дугом 150 година, са седиштем у Базелу.

– У првом кварталу 2010. године, удвостручили смо укупну премију животних осигурања у односу на исти период претходне године и забележили раст премије неживотних осигурања од чак 52 одсто. Почетком ове године, увођењем осигурања моторних возила, обогатили смо понуду и показали бригу о корисницима и њиховој имовини. Бележимо константан раст пословања, а упркос кризи задовољни смо оствареним резултатима, каже Владимир Медан, директор Управе Баслер осигурања у Србији, у разговору за Економетар.

• Зашто су специјализована осигурања усмерена баш на медицинске раднике и какве су реакције медицинских институција и лекара на ова осигурања?

– Због природе лекарског позива, који подразумева свакодневни стрес, професионалну и моралну одговорност, професионално осигурање медицинског и здравственог особља представља неопходни стандард заштите лекара, али и пацијената. Потписали смо уговоре са кључним институцијама – Синдикатом лекара и фармацеута Србије, приватним и државним КБЦ Београд, КБЦ Земун и Звездара и другим, али и са многим хирурзима, педијатрима, акушерима из здравствених установа широм Србије. Швајцарска поузданост и дугогодишња традиција, само су неке вредности на којима се заснива наша лидерска позиција у Европи у овој области осигурања.

• Какви су резултати остварени у области банко-осигурања?

– Технологија банко-осигурања је још једна новина коју смо донели у Србију из Швајцарске, земље са најпоузданијим финансијским системом на свету. Овај вид осигурања, којим се везују банкарски и осигуравајући послови, настаје из потребе да се заштите банке и клијенти. Банко-осигурање пружа сигурност клијенту, односно ослобађа га од ризика да ће остати без могућности да отплаћује кредит. Осигурање кредита гарантује безбедност и финансијску стабилност, тако што у одређеним случајевима Баслер преузима обавезе према банкама. Наше учешће на тржишту банко-осигурања остварујемо у сарадњи са ОТП и Ерсте банком у којима продајемо полисе осигурања.

• Баслер осигурање је увођењем ауто-одговорности и каско осигурања проширило понуду. Да ли сте овим потпуно заокружили понуду на домаћем тржишту?

– Увођењем осигурања од ауто-одговорности и каско осигурања Баслер обезбеђује заштиту трећих лица и њихове имовине од последица саобраћајне незгоде, као и заштиту од оштећења или потпуног уништења возила услед различитих ризика. Нудимо могућност плаћања у ратама, кратке рокове и ефикасну исплату. Поред широког спектра животних и неживотних осигурања, транспортног, путно-здравственог и бројних других осигурања и даље ћемо примењивати светске трендове и уводити нове производе у Србији.

М. Вујадиновић

Опширније у штампаном издању

 

Podelite ovaj tekst: