Здрава храна са југа Србије

Горан Тасић је највећи произвођач органске хране, а пре свега сибирске ароније, малине, купине, дуње и поврћа, у Пчињском округу

zdrava-hranaДилеме нема: само знањем, радом, квалитетном производњом и здравом храном у данашње време може да се опстане.

Овако за Економетар каже Горан Тасић (40) из Корбевца код Врањске Бање, један од највећих произвођача органске ароније, малине, купине, дуње и другог воћа и поврћа, у Пчињском крају.

Овај веома вредан млади човек није седео скрштених руку и кукао над судбином због све веће економске кризе, губитка посла, скупоће… Пре пет година се определио да сам одлучује о својој и будућности своје породице.

– Одлучио сам да на тржишту успем здравим и квалитетним производом. Престали смо са хемикалијама, вештачким ђубривом и почели производњу органске хране – од детелине, сена, кукуруза, жита, воћа, поврћа и свега другог, каже Горан и додаје да су убрзо после тога људи масовно почели да долазе и купују млеко, сир, краставац, паприку, парадајз, пшеницу, месо (свињско, јунеће, кокошије) које производи његово домаћинство.

Добар глас се далеко чује, па је убрзо домаћинство Тасића постало огледно. Долазили су стручњаци, (домаћи и инострани), а потом и делегације које су биле прилично изненађене оним што су виделе у овом домаћинству. Одавали су признање овом младом Корбевчанину и његовој породици, нудећи помоћ.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: