ALEKSANDAR VARENDORF, AUSTRIJSKA KOMPANIJA BENA: Prednosti „pokretnog“ poslovnog prostora

Klijenti uopšte ne moraju da brinu o investiranju u poslovni prostor. Dovoljan im je jedan laptop i mobilni telefon i za samo jedan dan mogu da budu umreženi. Odmah mogu da započnu svoje poslovne aktivnosti, bez obzira na to da li radi samo jedan ili, na primer, 25 saradnika za koje je potreban prostor

Aleksandar Varendorf

Kompanija Bena, koja je u Austriji poznata kao tržišni lider za poslovne centre, osnovala je u Beogradu preduzeće „SEE Business Embassies“ kako bi u Srbiji promovisala novi koncept biznis centra. Ovaj poslovni koncept namenjen je kompanijama iz inostranstva, Srbije i regiona, koje u Beogradu, ili u regionu, još nemaju svoje poslovne centre. To, praktično, znači da kompanije iz inostranstva, na primer, mogu da zakupe poslovni prostor od 10 kvadratnih metara i prema svojoj želji dobiju poslovnu adresu u Beogradu sa dodatnim uslugama podrške u sekretarskim poslovima. U kompaniji Bena ističu da je ovo idealno rešenje za efikasno upravljanje poslovnim aktivnostima preduzeća u Srbiji koje, ujedno, u ponudi uključuje i prvoklasni prostor za poslovne sastanke ili konferencije na istom mestu, kada iz poslovnih razloga stignu u Beograd. „SEE Business Embassies“ je zajednički projekat firme Bena i regionalne ECOVIS ConFidas grupe za poreski i menadžment konsalting, koji, ističu osnivači, u potpunosti odgovara posebnim okvirnim uslovima poslovanja u jugoistočnoj Evropi.
Generalni direktor kompanije Bena Aleksandar Varendorf (Alexander Varendorff) kaže za Magazin Biznis da su u prošle dve godine veoma intenzivno analizirali tržišta i glavne gradove u jugoistočnoj i centralnoj Evropi i u regionu Balkana. Istraživanja su pokazala da su Srbija i Beograd ubedljivo najatraktivnija lokacija među brojnom konkurencijom. Zato su odlučili da upravo ovde etabliraju Bena koncept.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: