АЛЕКСАНДРА ШВОЊА: Доказ да се од земље може живети

„Наше имање“ је први хуманитарни пољопривредни пројекат у Србији који је осмислила и реализовала млада предузетница Александра Швоња. Шест породица је, захваљујући томе, зарадило 36.000 евра, а у пољопривредну производњу је уложено 45.000 евра. Цео пројекат је екранизован кроз серијал који се емитује на РТВ, а основна порука је да се правилним начином рада од земље може живети

Александра Швоња

Крајем октобра на телевизији РТВ почело је емитовање емисије „Наше имање“ која прати живот шест породица чији основни приходи долазе из пољопривреде. Овај серијал од 12 епизода емитоваће се све до средине јануара, сваке недеље, али овде није реч само о телевизијском програму већ о комплексном, хуманитарном пројекту младе предузетнице Александре Швоње, захваљујући којем је поменутих шест породица добило помоћ вредну 81.000 евра. О чему је заправо реч?

Александра Швоња се након студија у Лондону вратила 2011. у Србију, радила једно време у агенцији за односе са јавностима, државним институцијама, предузећу за пољопривредну механизацију Агропанонка, да би почетком 2016. одлучила да оснује своју фирму за видео продукцију – Класика нова. Већ тада је осмислила концепт емисије „Наше имање“ која прати живот шест породица које се баве пољопривредом.

Оригиналан концепт емисије

– Идеја је била да изаберемо шест породица, обезбедимо им комплетан репроматеријал и све друге неопходне услове и опрему за пољопривредну производњу, доведемо стручњаке који ће их саветовати и пренети им неопходна знања и на крају помогнемо око пласмана производа, односно да заокружимо читав процес. Други сегмент је да се све то сними и другим малим произвођачима покаже на који начин треба да раде како би се обезбедили максимални приноси као и да онима који желе да се баве пољопривредом поручимо да се од земље може живети – објашњава Александра Швоња.

Пројекат „Наше имање“ је и резултат истраживања. Наиме, после завршених основних и мастер студија на престижним факултетима, Александра је сарађивала са медијима и закључила да се стално говори како би нешто требало да се уради, али се ништа конкретно не дешава.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФИЛИП БAНКOВИЋ: мтс развија окосницу за дигиталну трансформацију
  • РУМУНСКЕ КОМПАНИЈЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ТРАЖЕ РАДНИКЕ У БАНАТУ: Запошљавају и „физикалце“ и директоре из Србије
  • РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ЗАШТИТУ ДОМЕНА: Tри нaчинa дa спрeчитe „крaђу“ дoмeнa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (11): Понашање према гневном купцу
  • Следећи број Економетра излази 6. фебруара 2018.
Podelite ovaj tekst: