ШАНСА ЗА ПРОГРАМЕРЕ И ДИЗАЈНЕРЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ: У Врању први специјализовани инкубатор

За усељење у инкубатор пријавило се 35 заинтересованих, али су капацитети омогућили да своју пословну способност под повољним условима провери њих петоро. Одабрани су млади људи којима су блиске информационе технологије

Први станари бизнис инкубатора задовољни условима рада

Недавно је у Врању отворен први ИТ инкубатор на подручју Пчињског округа, у којем шансу за развој бизниса виде млади посвећени информационим технологијама, дизајну, програмирању. Реч је о пројекту организације Рилоуд (Reload) из овог града, који су подржали Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Развојна агенција Србије и амбасада САД у Србији. У Врању већ постоји један инкубатор општег карактера, а ово је први специјализовани инкубатор за одређену делатност. Намењен је развоју креативних индустрија, ИТ и технолошког предузетништва. За усељење у инкубатор пријавило се 35 заинтересованих, али су капацитети омогућили да своју пословну способност под повољним условима провери њих петоро. Одабрани су млади људи којима су блиске технологије које се баве програмирањем, дизајном, 3Д моделовањем и другим технолошким делатностима.

Координатор инкубатора Слободан Љубић истиче за Економетар да се овде развија бизнис у његовој раној фази. Услов је био да се заинтересовани млади људи већ баве поменутим делатностима или намеравају да им то буде животно опредељење, при чему није важно да ли имају диплому из ове области или су самоуки. Они већ раде на развоју апликација и припремају се да оснују своје фирме.

– Веома је важно да су се они одмах међусобно повезали, што је такође један од циљева инкубатора, и почели су да раде на заједничким пројектима, размењујући различита знања.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФИЛИП БAНКOВИЋ: мтс развија окосницу за дигиталну трансформацију
  • РУМУНСКЕ КОМПАНИЈЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ТРАЖЕ РАДНИКЕ У БАНАТУ: Запошљавају и „физикалце“ и директоре из Србије
  • РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ЗАШТИТУ ДОМЕНА: Tри нaчинa дa спрeчитe „крaђу“ дoмeнa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (11): Понашање према гневном купцу
  • Следећи број Економетра излази 6. фебруара 2018.
Podelite ovaj tekst: