ГЛАВНИ ГРАД ЕСТОНИЈЕ БИО ЈЕ ДОМАЋИН СКУПШТИНЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА НАЈБОЉЕ ИДЕЈЕ У ПРОМОЦИЈИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА: У Европи запосленост у МСП већа него пре кризне 2008.

Европска мала и средња предузећа, најзад, у области запошљавања надмашила за 0,6 одсто ниво који је постојао пре глобалне финансијске кризе. Главну награду за промоцију и развој предузетништва освојили Холанђани, али су награде добили и Швеђани, Французи, Шпанци, Естонци и Аустријанци

Најбољи у промовисању предузетништва у ЕУ: Награђени у Талину 23. новембра 2017.

Најбољи пројекат у промоцији предузетништва креирали су Холанђани – одлучио је жири 11. такмичења за најбољу идеју у области промоције предузетништва (European Enterprise Promotion Awards – ЕЕПА) на Скупштини малих и средњих предузећа Европске комисије (ЕК) „SME Assembly 2017“, која је одржана од 22. до 24. новембра у Талину, главном граду балтичке републике Естоније, која је председавала Европском унијом у овогодишњем мандату. Победнички пројекат који је освојио главну награду „Гранд При“, има назив – Инофест (Innofest), а заправо је концепт који користи летње фестивале као „живу лабораторију“ за иновације и као место где предузетници могу да тестирају своје производе, пре него што их лансирају на тржиште. Уз ову главну награду, додељено је још неколико у различитим категоријама, али овога пута, за разлику од прошле године, међу награђенима није била Србија која је са два пројекта конкурисала за награду ЕЕПА.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФИЛИП БAНКOВИЋ: мтс развија окосницу за дигиталну трансформацију
  • РУМУНСКЕ КОМПАНИЈЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ТРАЖЕ РАДНИКЕ У БАНАТУ: Запошљавају и „физикалце“ и директоре из Србије
  • РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ЗАШТИТУ ДОМЕНА: Tри нaчинa дa спрeчитe „крaђу“ дoмeнa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (11): Понашање према гневном купцу
  • Следећи број Економетра излази 6. фебруара 2018.
Podelite ovaj tekst: