„СТУДИО ПРЕСЕНТ“ ИЗ СУБОТИЦЕ РАЗВИЈА СВОЈЕ ИНТЕРНЕТ ПРОГРАМЕ: Дигитални свет најбрже расте

Интернет инжењеринг и онлајн продаја бележе невероватан раст, далеко већи него у било којој другој привредној делатности. „Студио пресент“ не заснива своје пословање на раду за странце и развијање задатих апликација, већ сами креирају нове сервисе за клијенте

Милош Ћуковић

У осам изјутра у свим просторијама великог пословног простора у центру Суботице пуно је као у кошници, сви запослени су на својим местима и раде. То не би ни било чудно да није реч о интернет компанији и програмерима које „бије глас“ да им будилници звоне око поднева. Притом, сви запослени су изразито млади и готово сви мушкарци, па ето, за неку другу прилику и теме зашто у ИТ сектору нема довољно жена.

Компанија „Студио пресент“, посвећена интернет инжењерингу, основана је 2007. године и након деценије запошљава више од 20 особа, увек има неколико јуниора програмера на пробном раду, и неколико наредних година не мора да брине о томе да ли ће имати довољно посла.

„У фирми имамо неколико секција које се паралелно развијају. Основна делатност је израда сајтова, други сегмент је интернет продаја, у оквиру којег имамо две продавнице: Тотал бајк, за продају бицикла и делова за бицикл, и Пет бокс, намењен кућним љубимцима. Интернет продају смо развили у једном тренутку као покушај, али се то показало као веома добар полигон, јер радећи тај посао ми сада другим клијентима можемо да понудимо своје знање и искуство онлајн продаје. Осим тога, имамо и маркетинг секцију која наставља контакт са клијентима након што им направимо сајт, као и његово одржавање. У последњих неколико месеци почели смо да развијамо и ИОТ секцију, што је скраћеница енглеског појма “internet of things” који се појавио пре четири-пет година.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФИЛИП БAНКOВИЋ: мтс развија окосницу за дигиталну трансформацију
  • РУМУНСКЕ КОМПАНИЈЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ТРАЖЕ РАДНИКЕ У БАНАТУ: Запошљавају и „физикалце“ и директоре из Србије
  • РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ЗАШТИТУ ДОМЕНА: Tри нaчинa дa спрeчитe „крaђу“ дoмeнa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (11): Понашање према гневном купцу
  • Следећи број Економетра излази 6. фебруара 2018.
Podelite ovaj tekst: