СПОЈ ТРАДИЦИЈЕ ДАЛЕКОГ ИСТОКА И МОДЕРНОГ СКАНДИНАВСКОГ ДИЗАЈНА: Порцелан се не осваја на брзину

Бојана Бркић, власница и директорка „Боја Порцелан“, пре пет година основала фирму и хоби претворила у професију, као резултат опчињености културом и филозофијом Далеког истока. Kао наставник енглеског пословног језика два пута је боравила у Kини где је научила овај несвакидашњи занат

Бојана Бркић

Бојана Бркић је неколико година била предавач енглеског пословног језика, а онда је 2012. године основала сопствену фирму „Боја Порцелан“ (Boya Porcelan), инспирисана културом и филозофијом Далеког истока. Тако је хоби претворила у успешан бизнис. Идеја водиља за такав потез била је улепшавање свакодневице кроз употребу ручно рађених керамичких предмета. Њени купци данас су углавном жене јер, како истиче, „жене имају око за лепе и квалитетне производе при уређењу и декорацији ентеријера“.

„Била сам предавач енглеског пословног језика али је керамика била и остала моја потреба. Што сам боље радила, то сам освајала више простора за бављење керамиком и тај посао ме је потпуно испуњавао“, истиче за Економетар Бојана Бркић, која је ове године била једна од кандидаткиња за признање Удружења пословних жена Србије „Цвет успеха за жену змаја“.

„Kинески језик је био мој професионални смер још у гимназији. Била сам ученица у првој таквој гимназији у Европи и сви су се трудили око нас. Kрајем деведесетих добила сам прилику да два пута путујем у Kину где сам се потпуно препознала. Студирање кинеског језика било је за мене сасвим природан следећи корак у животу, да бих као двадесетогодишња девојка осетила потребу и донела одлуку да се бавим керамиком о којој сам до тада много слушала“, прича наша саговорница.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ФИЛИП БAНКOВИЋ: мтс развија окосницу за дигиталну трансформацију
  • РУМУНСКЕ КОМПАНИЈЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ТРАЖЕ РАДНИКЕ У БАНАТУ: Запошљавају и „физикалце“ и директоре из Србије
  • РЕГИСТАР НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРНЕТ ДОМЕНА СРБИЈЕ ИМПЛЕМЕНТИРАО ЗАШТИТУ ДОМЕНА: Tри нaчинa дa спрeчитe „крaђу“ дoмeнa
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (11): Понашање према гневном купцу
  • Следећи број Економетра излази 6. фебруара 2018.
Podelite ovaj tekst: