ANIL MAINI, APOLO BOLNICE, NJU DELHI, INDIJA: Vrhunska tehnologija i istočnjačka medicina

Globalno medicinsko-turističko tržište procenjeno je na 40 milijardi američkih dolara i verovatno će godišnje rasti po stopi od 20 odsto. Medicinski turizam je postao sastavni deo turističkog portfelja nekoliko zemalja, uključujući i Indiju, a uspeh je vođen integracijom – zdravstva, turizma i ugostiteljstva

Apolo bolnica u Nju Delhiju

Sa više od 8.500 postelja u 53 bolnice u Indiji i izvan nje, i ljudskim potencijalom u vidu 60.000 zaposlenih, od kojih je više od 4.000 lekara, indijska Apolo bolnička grupa (Apollo) je jedna od najvećih zdravstvenih grupacija u Aziji. Misija brige o životima u ovoj zdravstvenoj ustanovi počiva na četiri oslonca, a to su – iskustvo, izvrsnost, stručnost i istraživanje.

U Apolo bolnicama izuzetne stope uspeha kliničkih procedura i vrhunska tehnologija stoje ruku podruku sa vekovnom tradicijom istočnjačke medicine. Oni veruju da „svet jeste naša proširena porodica“ a 19 miliona pacijenata iz 55 zemalja mogu to i da potvrde.

– Kao pioniri i lideri na tržištu i kao prva grupa koja je ušla u korporativni prostor indijskog zdravstva, sa lancem bolnica, klinika i apoteka, Apolo je imao naročitu prednost u odnosu na pojedine zdravstvene ustanove. Dakle, prednjačili smo u angažovanju lekara iz Indije i inostranstva, u uvođenju najnovijih tehnologija i procedura, akreditacija, uspostavljanju cenovnih bodova i obezbeđivanju kliničkih ishoda koji mogu da se porede sa najboljim u svetu – kaže u razgovoru za Magazin Biznis Anil Maini, generalni direktor Apolo bolnice sa sedištem u Nju Delhiju.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: