MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u maju

Ovan

Ovo je konačno period kada ćete blistati i mati dovoljno posla i motivacije za rad. Vraćate se u raniju formu. Obnovićete i neke poslovne kontakte. Dosta toga imate u planu i mogućnost da ostvarite sve to. Veći obim posla doneće i bolji priliv novca, što će vas prilično motivisati. Morate biti spremni i na neki kompromis. Možda ćete dogovoriti posao sa jednom većom firmom u inostranstvu.

Bik

Još ste pomalo lenji da se aktivirate u poslu. Više želite neki posao koji nije ustaljen. Imate potrebu da nešto menjate jer niste zadovoljni trenutnom situacijom, a ni okolinom. Niste zadovoljni ni finansijama, te će vam one trenutno biti preokupacija, jer ne možete sada da promenite postojeći posao. Spremni ste na ustupke i maksimalno strpljivi da postignete ono što već duže vreme želite.

Blizanci

Još uvek su neki stari dogovori aktuelni, te niste baš u mogućnosti da planirate nove. Malo više nervoze će biti prisutno oko neke dokumentacije i novca, jer ćete stalno nešto morati da proveravate. Kao da ste prepušteni sebi i da sve vi treba da rešite. Kontakti sa daljim inostranstvom (prekookeanske zemlje) su vam izuzetno povoljni, pa sledi intenzivna saradnja sa strancima. Zarada na više poslova.

Rak

Raspoloženi ste za nove poslove i saradnju, a i vaše ambicije su veće nego do sada. Mnogi cene vaše mišljenje, što će vam imponovati. Imaćete podršku osoba na visokim pozicijama. Promenljiv odnos sa saradnicima, a sa nekim poslovnim partnerima ćete obnoviti poslovne ugovore. Pored toga, ovo je period kada možete očekivati rešavanje nekih planova i novčani dobitak.

Lav

Imate želju da se poslovno afirmišete, a ukoliko su poslovi povezani sa inostranstvom, ovo je period za povoljno rešavanje situacije. Nervozni ste zbog nekog neuspelog dogovora i novca koji je povezan sa tim. No, kraj maja će doneti obnavljanje komunikacije i kontakta pa se ažurnije postavite prema tom dogovoru. Nije vreme da gubite klijente.

Devica

Zbog obima posla, nikako da uskladite sve. Ne volite da radite pod pritiskom, već da se sami organizujete jer tako znate da ćete sigurno završiti ono što je u planu. Možda ćete ipak morati da napravite i neki ustupak. Ujedno vam je važno da krenete uzlaznom linijom te ćete prihvatati sve. Jedino će vas u tome obradovati finansijska strana svega, jer vam je novac preko potreban.

Vaga

Sebi postavljate velike ciljeve, a niste u mogućnosti da sve ispunite. Okolnosti, saradnici, porodica, prijatelji, svi u vašem okruženju nemaju previše obzira za vas i vaše obaveze. Zbog nepredviđenih situacija nećete moći neke projekte i planove da završite u planiranom roku. Imaćete utisak da vam svi nameću ono što oni žele. Povoljna finansijska situacija.

Škorpija

Puni ste energije i entuzijazma za završavanje poslova. Naravno, najzadovoljniji ste jer vam pristiže očekivani novac. I narednog meseca ćete biti prezauzeti poslovima, što će rezultirati boljim finansijama. Biće i nepredviđenih poslova, ali nećete ništa odbijati. Međutim, obratite pažnju jer će biti i onih koji će pokušati da vam stanu na put, pa ne posustajte u svojim namerama.

Strelac

Za one koji imaju želju da se usavršavaju u poslu, ovo je povoljan period. Imaćete više obaveza nego inače, te će biti teško da sve uskladite. Takođe, ovaj period donosi i dosta pregovora kao i sve što je vezano za administrativne procedure. Malo ćete se i nervirati jer nećete biti u mogućnosti da sve realizujete po planu. Postoje i manji novčani problemi koji vas opterećuju.

Jarac

Velike promene za vas: napredak u karijeri. Poslovi sa strancima će biti takođe aktuelni i mogućnost da potpišete ugovor na neki duži period saradnje sa njima. Polako vam se rešava i finansijska situacija, pa ćete biti zadovoljni. U svakom slučaju, kreće bolji period za vas. Ukoliko niste u privatnom biznisu, možda ćete ga početi.

Vodolija

Vaši pretpostavljeni očekuju da nađete rešenje za poslovnu situaciju, kao i neke nove predloge. Možda ćete ipak pristati na ono što inače ne biste u drugim okolnostima prihvatili. Nećete lako odustati od svojih planova i namera, bez obzira na okolnosti. Trudićete se da ipak stignete do kraja. Jedino ne ulazite u neproverene i sumnjive poslovne odnose.

Ribe

Uvukao vam se strah da nećete ostvariti svoje poslovne planove. Možda zato što to ipak zavisi od nekog drugog pa samim tim niste dovoljno sigurni u ishod posla. Situacija se menja iz časa u čas, pa ćete imati utisak da tapkate u mestu. Naročito to važi za one koji rade u velikim firmama. Posao sa nekretninama će biti uspešniji u drugoj polovini maja.

 

Podelite ovaj tekst: