ПРИВАТНА ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „ДЕЧИЈА КУЋА“: Монтесори вртићи у Београду и Новом Саду – љубав, вера и нада

Нада Машић одувек је хтела да мајчинство и деца имају приоритет у њеном животу; завршила је економију, кратко радила у ревизији и након треће трудноће схватила да ће жељу остварити отварањем вртића, што је и учинила 2013. године

Нада Машић, оснивач и власник

Радост доласка на свет беба, данас паметних, вредних основаца, обележило је каријеру Наде Машић (35). Као млада мама синова близанаца и шестомесечне кћеркице, рођена Трстеничанка, отворила је у Београду дечији вртић 2013. године. Седам година касније, тачније ове јесени, због 10 малишана које су родиле њене сараднице, отворила је и објекат у Новом Саду!

– Идеја да се „проширимо“ у Новом Саду јавила се оног тренутка када су наше васпитачице постале маме. Половина запослених у Београду је из Војводине и путовале су свакодневно на посао. Неке су се чак преселиле. Када су постале маме, међутим, постало је тешко да ускладе породични са пословним животом. Отварајући други објекат, помогла сам им да не бирају између деце и посла – невероватно за српске пословне прилике звуче речи младе и успешне жене.

Одлука постаје логична, међутим, када се чује шта је оснивач и директорка ПУ „Дечија кућа Љубав, вера, нада“ сама искусила на почетку каријере и са каквом је идејом, током година, развијала свој посао.

По образовању економиста, почела је да ради у ревизији. Млада, с пуно елана наишла је, нажалост, на неповерење, ниподаштавање, суочила се с лажним ауторитетима.

– Тада сам рекла себи: ако дођем у прилику да некоме будем шеф, креираћу такву атмосферу да моји сарадници, ја пре свега, радосни долазимо и радосни одлазимо с посла.

Педагогија, образовање и васпитање деце нису јој били непознати јер је Надина мама педагог.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПОБЕДНИЦИ ГEНEРATOР GAMECHANGER КОНКУРСА: Your Pet World и Зaнaтeриa најбољи дигитални пројекти
  • КРАЉЕВИНА НОРВЕШКА ПОДРЖАВА ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ У СРБИЈИ: За седам пројеката 510 милиона евра
  • ШТА ПОКАЗУЈЕ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО ИСТРАЖИВАЊЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ – ЕУРОБАРОМЕТАР: Опоравак од короне грађани Србије и ЕУ очекују тек за три године
  • ЧЛАНИЦЕ КОМОРСКОГ ИНВЕСТИЦИОНОГ ФОРУМА ПОЗВАЛЕ ВЛАДЕ РЕГИОНА: Успоставите “зелене линије” за брже кретање радника
  • Следећи број Економетра излази 8. децембра 2020.
Podelite ovaj tekst: