Цвет успеха за жену змаја у време пандемије

Ове 2020. године, за признања су номиноване 24 предузетнице. У категорији Извозно оријентисана фирма, награђене су две предузетнице: Драгана Чалија, власница новосадске фирме „Saint Di & Co“ и Олгица Самоиловић, власница фирме „Hedera Vita“ из Лознице. Додељено је и шест специјалних признања за најуспешније предузетнице у различитим областима пословања

Добитнице награде “Цвет успеха за жену змаја” са чланицама жирија

Четрнаеста додела награде Удружења пословних жена Србије “Цвет успеха за жену змаја” најбољим предузетницама у Србији, ове 2020. године обележена је пандемијом и вирусом ковид-19. Уместо традиционалне свечаности у театру Мадленијанум у Земуну, овога пута је манифестација одржана у студију са ограниченим бројем присутних, са преносом на Youtube каналу 28. октобра. Тај нови изазов није умањио ни квалитет ни значај ове награде. Иако је корона ставила печат и на ову манифестацију, она је потврдила колико је значајна за развој женског предузетништва.

Ове 2020. године, за “Цвет успеха за жену змаја” номиноване су 24 предузетнице из Србије. У категорији Извозно оријентисана фирма, награђене су две предузетнице: Драгана Чалија, власница и директорка новосадске фирме „Saint Di & Co“, и Олгица Самоиловић, власница и директорка фирме „Hedera Vita“ из Лознице. У категорији Успешан пословни модел, награду “Цвет успеха за жену змаја” добила је Татјана Тодоровић, власница и директорка фирме „AgroDukat“ из Зрењанина.

Комисија за доделу признања, којом је председавала Катарина Обрадовић Јовановић, помоћница министра привреде у Влади Србије, одлучила је и да шест кандидаткиња добију специјална признања за допринос развоју женског предузетништва у различитим областима пословања.

На чињеницу да је пандемија глобалних размера додала још једну у низу криза кроз које се женско предузетништво у последње две деценије развијало, подсетила је Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије:
“Крајњи исход ове актуелне кризе још увек не знамо, али једно знамо: предузетнице су виталан део привреда наших земаља и сада је потребно, више него икад пре, подржати њихов опстанак и даљи развој.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ПОБЕДНИЦИ ГEНEРATOР GAMECHANGER КОНКУРСА: Your Pet World и Зaнaтeриa најбољи дигитални пројекти
  • КРАЉЕВИНА НОРВЕШКА ПОДРЖАВА ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ У СРБИЈИ: За седам пројеката 510 милиона евра
  • ШТА ПОКАЗУЈЕ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО ИСТРАЖИВАЊЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ – ЕУРОБАРОМЕТАР: Опоравак од короне грађани Србије и ЕУ очекују тек за три године
  • ЧЛАНИЦЕ КОМОРСКОГ ИНВЕСТИЦИОНОГ ФОРУМА ПОЗВАЛЕ ВЛАДЕ РЕГИОНА: Успоставите “зелене линије” за брже кретање радника
  • Следећи број Економетра излази 8. децембра 2020.
Podelite ovaj tekst: