DR MILOŠ RISTIĆ: Lider bolje budućnosti

Svetski ekonomski forum je između više hiljada kandidata iz celog sveta odabrao 190 mladih lidera sa izuzetnim rezultatima u profesionalnom radu. Među njima je i dr Miloš Ristić, direktor Delta Maxi Srbija

Miloš Ristić

Kada se sredinom septembra u kineskom gradu Dalian budu uručivala ovogodišnja priznanja za Mlade svetske lidere, među najboljima od najboljih u celom svetu biće i dr Miloš Ristić, direktor Delta Maxi Srbija. Gusto sito kroz koje Svetski ekonomski forum (World Economic Forum) propušta samo one koji su se vidno istakli svojim profesionalnim radom i sposobnostima, bilo da uspeh postižu u oblasti biznisa, kulture, nauke, medija, umetnosti ili državnih institucija. Odbor Foruma kojim predsedava jordanska kraljica Rania Al Abdullah, prepoznao je, među više hiljada predloženih kandidata iz celog sveta, kvalitete dr Ristića sročene u nominaciji njegovih kolega iz Sektora za korporativne komunikacije Delta holdinga.

Da bi neko uopšte bio predložen za ovo prestižno priznanje namenjeno uspešnim poslovnim ljudima, neophodno je da ispuni niz veoma strogih kriterijuma: da je mlađi od 40 godina, da zauzima visoko mesto u firmi, da je na upravljačkoj ili rukovodećoj poziciji u branši, da je pet do 15 godina uspešan u menadžmentu.

Neophodno je, takođe, da je posvećen zajednici u kojoj živi, ali i da rezultate, izvan očekivanih, prepoznaju njegove kolege i članovi menadžerskog tima. Nominacija za Mladog svetskog lidera (Young Global Leaders) podrazumeva prepoznatljivost kandidata kao poštovane i uvažavane ličnosti, ali i njegovu društvenu odgovornost i spremnost da podržava društvo čiji je uvaženi član.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: