ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ

У оквиру великог пројекта European SME Week од 1. маја до краја јуна, широм Србије биће одржани бројни сајмови, конференције и други скупови. Циљ је промоција предузетништва, подстицај оснивања већег броја МСП и унапређење рада постојећих фирми

mala-preduzecaОвогодишња Европска недеља малих и средњих предузећа (European SME Week) биће одржана од 1. маја до 30. јуна у градовима широм Србије, од Суботице до Врања. Очекује се да ће овим пројектом бити обухваћено тридесетак различитих догађаја – сајмова, конференција, семинара, такмичења, регионалних скупова, састанака, едукативних програма и радионица, додела награда за најбоље МСП на којима ће учествовати неколико хиљада малих и средњих предузетника. Циљ пројекта Европска недеље МСП је промоција предузетништва кроз организацију различитих догађаја, а са намером да се подстакне оснивање већег броја предузећа и унапреди развој постојећих.

Европска недеља је део ширег пројекта Европске комисије која промовише предузетништво у свим европским земљама. Прошле године у Србији је реализован пилот пројекат „Прва европска недеља малих и средњих предузећа 2009.” и због добрих ефеката и успешне реализације активности, Европска комисија је одлучила да са пројектом настави и у 2010. години. Овај пројекат је уврштен у ред традиционалних активности на пољу промоције предузетништва и у земљама широм Европе, због важности сектора МСП као и постигнутих успеха кампање у 2009. години.

У овој години ова паневропска промотивна кампања биће реализована у 37 земаља, кроз организацију низа промотивних догађаја на националном, регионалном и локалном нивоу. Планирано је да активности у оквиру SME Week 2010., буду спроведене од првог маја до краја јуна на националним нивоима, а у периоду од 25. маја до 1. јуна на нивоу Европске уније. Уводни скуп биће организован у Бриселу, а завршни у Мадриду, где ће бити одржана централна конференција 31. маја и 1. јуна.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: