ФУЗИЈА ТЕСТЕНИНЕ: Шарени, маштовити резанци освојили потрошаче

Веома је добро што постоје кратки студијски програми на факултетима, јер као предузетник почетник прво треба да научите да се стално усавршавате – каже Новосађанка Душица Милосављевић, власница предузетничке радње “Фузија тестенине“

Душица Милосављевић

Код Рибље пијаце у центру Новог Сада, тек пола године ради предузетничка радња “Фузија тестенине“, али је већ позната у граду и има све више сталних муштерија. За то је свакако заслужна власница Душица Милосављевић. Ову симпатичну маму троје деце на покретање сопственог бизниса натерао је непријатан случај. Након повратка на посао, после рођења трећег детета, убрзо је проглашена за технолошки вишак.

Када се нашла на улици са радном књижицом у руци, пут ју је одвео у новосадску Службу за запошљавање. Ту су јој понудили да саслуша један од курсева за самозапошљавање о предузетништву, те да се информише о актуелним програмима доделе новца за то.

О томе како је изгледао нови пословни почетак Душица нам је испричала за Економетар:
– И сама сам, већ неко време, имала идеју о покретању бизниса, али не и храбрости да се упустим у то. Идеја је била производња домаће тестенине. Јер, кад год сам је месила код куће добијала сам комплименте од породице и пријатеља. Зато сам желела да понудим тржишту лепу а здраву тестенину, без адитива и сличних додатака које имају индустријски производи. Видела сам да има интересовања, али и да конкуренција није јака, те да могу да нађем место на тржишту.

Зато је Душица конкурисала и од Националне службе за запошљавање добила 250.000 динара, односно, око 2.000 евра. Али, да би купила машине, опремила локал и затворила финансијску конструкцију, требало је 15.000 евра.

За највећи део новца се побринула породица. Каже да помоћ преко Националне службе за запошљавање није била велика, али ју је новац који је добила погурао да брже крене у бизнис, јер је морала да испоштује рокове. Но, новац није једино што је требало припремити да се изађе на тржиште.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Докторске студије у Словенији на српском језику
  • НАША ТЕМА – ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА У СРБИЈИ
  • Следећи број Економетра излази 1. октобра 2019.
Podelite ovaj tekst: