ЛЕДЕНИ КРЕМ: Може да се заради, само ако је човек вредан

Коначно сам се скрасио у производњи, радим заједно са мајком и добро нам иде за сада, каже „дифовац“ Иван Матић који је последњих неколико година обављао разне послове у земљи и иностранству, од Ниша преко Смедеревске Паланке и Санторинија до Дубаија

Иван Матић у својој радионици

Производња је увек добра. Сматрам да има могућности да се заради, само ако је човек вредан. Било која производња да је у питању. Коначно сам се скрасио у производњи сладоледа, радим заједно са мајком и за сада нам добро иде, а надам се да ће бити још боље, каже за Економетар Иван Матић, власник радње за производњу сладоледа „Ледени крем“ у Нишу.

Пре него што се одлучио за прављење ледене посластице, Иван је обављао разне послове у земљи и иностранству. Намера му је била да постане професор физичке културе, па је завршио нишки Факултет спорта и физичке културе, али је тешко било да нађе посао у струци. Додуше, у почетку и није било тако, јер се указало слободно место професора у једној школи у Смедеревској Паланци. Након четири године рада, број ученика је опао, фонд часова је смањен, па је остао без посла. Вратио се у Ниш и почео да се бави угоститељством. Две године је потом провео на Санторинију где је радио као конобар. Није престајао да сања о послу у струци, али га није било. Потом је отишао у Дубаи где му већ седам година живи сестра Јована Матић, стјуардеса по занимању. Али, шта год је покушавао да ради, све се вртело око угоститељства. Радио је као супервизор у једном хотелу, у обезбеђењу дискотеке, био одговоран за вино и винске производе.

После десет месеци напушта Дубаи и враћа се у родни Ниш, где наставља посао у угоститељству.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Докторске студије у Словенији на српском језику
  • НАША ТЕМА – ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА У СРБИЈИ
  • Следећи број Економетра излази 1. октобра 2019.
Podelite ovaj tekst: