Славко Фодор: Вратио се из Силицијумске долине да оствари дечачки сан

Славко Фодор је радио на Рачунарском факултету, био члан тима компаније Фејсбук у Калифорнији, водио стартап у Београду покренут од инвеститора из САД, а онда се у прошле две године посветио развоју видео игре, о чему је маштао као тинејџер

Славко Фодор

Селидбе су обележиле досадашњи животни пут Славка Фодора, програмера и врхунског стручњака за информационе технологије. Као дечак, из места Високо у Босни и Херцеговини, са породицом се преселио у Кикинду. Потом је због студија на Рачунарском факултету, где је касније постао и предавач, имао београдску адресу. Марта 2011. године отишао је у Сједињене Америчке Државе, у Калифорнију, јер је добио посао у седишту компаније Фејсбук, са још неколицином изузетних стручњака из Београда и то на директан позив директора Закербергове фирме. Након непуних пет година проведених у једној од најпрестижнијих и најпожељнијих ИТ компанија на свету, дао је отказ и вратио се у Србију.

У „повратничком” стажу у домовини уписује неколико месеци одмора а потом руковођење стартапом који су покренули инвеститори из Силицијумске долине „Lotus Flare”. Такође, оснива и постаје CEO у компанији PWNRS чији је главни производ игра „Football tactics arena” чиме почиње да ради на нечему што је желео још као дечак. Наиме, Славко је са другарима у основној школи покушавао са тадашњим скромним програмерским вештинама – да прави видео игре.

За Економетар смо комуницирали путем мејла, јер је од средине јула па све до краја августа, Славко са најближим сарадницима био стациониран у Шпанији. Тачније, у Виторији, главном граду покрајине Баскија. Заједно са колегама из читавог света учествују у јединственом акцелератору за развој игара – F2P Campus.

– Овде имамо невероватну прилику да учимо од веома значајних ветерана индустрије игара, како бисмо унапредили нашу игру и успешно је лансирали на тржиште, објашњава Славко.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Докторске студије у Словенији на српском језику
  • НАША ТЕМА – ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА У СРБИЈИ
  • Следећи број Економетра излази 1. октобра 2019.
Podelite ovaj tekst: