ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ХРАНЕ И ПИЋА – УКУСИ ВОЈВОДИНЕ: Гастро град у Лиманском парку

Друга година одржавања фестивала окупила је 8. и 9. септембра у центру Новог Сада око 120 излагача. У зеленилу, на 3.000 метара квадратних, посетиоци су уживали у најквалитетнијим домаћим производима и свеже припремљеним јелима

Гастро уживање: Укуси Војводине у Лиманском парку 8. и 9. септембра

Домаћи гастрономски производи врхунског квалитета у лепом амбијенту и пријатној атмосфери – тако би се у најкраћем могло објаснити дводневно уживање за сладокусце и љубитеље здраве хране, које су приредили организатори фестивала „Укуси Војводине“, а који је ове године одржан 8. и 9. септембра на 3.000 метара квадратних у Лиманском парку, у центру Новог Сада. После прошлогодишњег стартовања овог фестивала, ова друга година окупила је око 120 учесника-излагача, што је око 40 одсто више у односу на 2017. годину. По ономе што се могло видети и пробати, представили су се најбољи мали произвођачи и прерађивачи хране из Војводине, ресторани са традиционалном војвођанском кухињом, док се око стотину кувара из Србије и региона такмичило у припремању јела у оквиру „Војводина Кулинари купа“.

Наташа Будисављевић Радишић, оснивач фестивала „Укуси Војводине“, каже за Економетар да је идеја о фестивалу настала из жеље да се представи богато наслеђе различитих утицаја који су војвођанску кухињу учинили посебном.

– Овде су се смењивали утицаји различитих култура и кухиња и мешали се са навикама и укусима домаћег становништва. Тако се формирало оно што данас познајемо као кухињу Војводине, а што је пре свега познато као место где се добро и квалитетно једе, каже Наташа, која већ 15 година успешно организује и фестивал вина Интерфест.

На фестивалу „Укуси Војводине“ један од адута је богата понуда, јер осим што се могу купити разни производи, ту су и кувана јела, квалитетно спремљена на лицу места, у великим количинама.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УДРУЖEЊЕ СРMEК OРГAНИЗУJE СEMИНAР O ПOСЛOВНOJ ИЗВРСНOСTИ И ПРИМЕНИ EFQM МОДЕЛА: Нова знања о стандардима квалитета
  • Обука инжењера за примену дигиталних технологија
  • ДРИМСКО-ЛИМСКЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Више струје из хидропотенцијала
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (5): Предузетници новог миленијума
  • Следећи број Економетра излази 6. новембра 2018.
Podelite ovaj tekst: