ГУЖВА У ХОТЕЛУ ЗА ПСЕ „ВЕЉОВИЋ“ НА ПЕРИФЕРИЈИ НИШКЕ БАЊЕ: Климатизовани пансион за четвороношце

Мила Милосављевић и Милан Вељовић, двоје нишких студената, отворили су хотел за псе, чији су капацитети попуњени, иако ради тек око годину дана. Ушли су у овај посао у првом реду из хуманитарних разлога, а новац није био главни циљ – испричали су за Економетар

Леп амбијент за псе, али и за запослене

Љубав према животињама, посебно према псима, била је судбоносна за нишке студенте Милу Милосављевић и Милана Вељовића. Захваљујући љубави према псима и они су се заволели, отпочели заједнички живот а потом, сасвим непланирано, закорачили у посао који може да буде исплатив. Отворили су пансион за псе „Вељовић“ који се налази поред коњичког клуба „Чегар“ на периферији Нишке Бање, чији је власник Миланов деда. Мила је на мастер студијама биологије на Природно-математичком факултету, а Милан на завршној години на Факултету заштите на раду. Обоје се, дакле, припремају за сасвим други позив, али не искључују могућност да се после завршетка студија искључиво посвете пансиону за псе.

Пансион који је за кратко време усрећио многобројне псе отворен је сасвим случајно, а како се то десило, за Економетар прича Мила.

– Отворили смо га у првом реду из хуманитарних разлога, новац није био главни циљ. Милан се од рођења дружио са животињама, јер његов деда Владета Вељовић држи коњички клуб у којем тренутно има петнаестак коња, а ја такође одмалена волим животиње. На идеју за отварање пансиона дошла сам после једног догађаја испред моје зграде. Стално храним чопор паса испред зграде и једног јутра појавила се скотна куја. Било је питање дана када ће да се окоти. Милан и ја смо хтели што пре да је некако збринемо, али као студенти нисмо могли да финансирамо њено збрињавање, мада смо били спремни и на то. Добили смо неке бројеве телефона и изненадили смо се на шта све су људи спремни, само да дођу до пара. Хтели су да је сместе на таван, на терасу, у подрум, без светла, хране, воде, ветеринарске неге, без регистрације, на дивље… Нисмо могли да прихватимо такве услове. Њима је важна зарада, баш их брига за животиње.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • УДРУЖEЊЕ СРMEК OРГAНИЗУJE СEMИНAР O ПOСЛOВНOJ ИЗВРСНOСTИ И ПРИМЕНИ EFQM МОДЕЛА: Нова знања о стандардима квалитета
  • Обука инжењера за примену дигиталних технологија
  • ДРИМСКО-ЛИМСКЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Више струје из хидропотенцијала
  • EНTOНИ J. MEJO И НATAН НOИРA: ЊИХOВO ВРEME (5): Предузетници новог миленијума
  • Следећи број Економетра излази 6. новембра 2018.
Podelite ovaj tekst: